Lifestyle

5 wandelapps voor de avontuurlijke man!

Jaro815 views
wandelapps-2

Wandelen oftewel ‘hiken’ wordt steeds populairder. Vroeger werd het gezien als een ‘oude mannen activiteit’, maar tegenwoordig is wandelen ook erg populair onder jonge mannen. De Nijmeegse Vierdaagse komt er weer aan, dus veel mannen zijn hard aan het trainen. Tegenwoordig heb je overal apps voor, dus ook voor de wandelfanaten onder ons. Wij hebben 5 wandelapps op een rijtje gezet!

De Nijmeegse Vierdaagse

16 juli is het weer zover: de Nijmeegse Vierdaagse. Dit jaar is het alweer de 103eeditie van deze glorieuze wandeltocht. Vier dagen lang wandelen met andere wandelfanaten. Je kunt kiezen tussen verschillende afstanden van 30 tot 50 kilometer. Loop jij dit jaar mee met de Nijmeegse Vierdaagse? Wij hebben een aantal apps op een rijtje gezet die je helpen met de voorbereiding voor dit fameuze evenement!

1 WandelZapp

Oefenen voor de vierdaagse doe je natuurlijk door flinke stukken te wandelen. Elke keer hetzelfde rondje bij jou in de buurt dat inspireert natuurlijk niet. Daar komt de app WandelZapp handig van pas. In deze app vind je ruim duizend wandelingen door het hele land. Het zijn wandelingen voor zowel beginners als gevorderden met afstanden van 4 tot 26 kilometer. De app werkt superhandig en je kunt jezelf eenvoudig navigeren. De app is te downloaden voor iPhone en Android telefoons.

2 Endomondo

Net zoals bij veel andere dingen geldt bij het wandelen ook: meten is weten. Met behulp van de app Endomondo weet je precies wat je gelopen hebt. De app trackt het aantal gelopen kilometers, het aantal stappen en je gemiddelde snelheid. Daarnaast worden de gelopen wandelroutes opgeslagen en wordt je tijd bijgehouden. Onmisbaar voor de fanatieke wandelaar! Je kunt de app gratis downloaden voor iPhone of voor Android telefoons.

3 Buienradar

Een app die niet mag ontbreken wanneer je in Nederland wandelt: Buienradar! Geen enkele man wilt natuurlijk tijdens het wandelen in een hoosbui terechtkomen. Met behulp van Buienradar kun je precies zien of het gaat regenen op je locatie. Is er regen op komst? Dan kun je ook zien hoeveel millimeter er ongeveer gaat vallen. Je kunt met de app vooruitkijken, maar ook op het moment zelf kun je de buien checken. Je kunt de app gratis downloaden voor iPhone of voor Android telefoons.

Lees ook: Stoere vakantiebestemming: De Sierra Nevada!

4 Klompenpaden

De Klompenpaden zijn wandelroutes door de prachtige agrarische landschappen van Nederland. Met de speciale Klompenpaden-app kun je deze wandelroutes eenvoudig opzoeken. De meeste routes lopen door de provincies Gelderland en Utrecht, maar er zijn ook klompenpaden in de rest van het land. De wandelroutes hebben een lengte van 3 tot 17 kilometer en je kunt de app gratis downloaden voor iPhone of voor Android telefoons.

5 Google Maps

Loop jij liever geen wandelroutes, maar ben je avontuurlijk ingesteld en ga je liever zelf op pad? Dan mag Google Maps niet ontbreken. Met behulp van deze app weet je ten alle tijden waar je loopt en zul je nooit meer verdwalen. Daarnaast kun je via deze app ook zien of er cafés of restaurants in de buurt zijn waar je van een welverdiend biertje kunt genieten. Want naast wandelen, mag je ook best even ontspannen!

Geen apps zonder data

Wanneer je deze apps onderweg wilt gebruiken, dan heb je natuurlijk mobiel internet nodig. Vind jij een abonnement te duur? Dan kun je kiezen voor bijvoorbeeld een prepaid van Simyo. Bestel een van de Prepaid internet bundels en je kunt onderweg aan de slag met deze handige apps. Succes met trainen en met de Nijmeegse Vierdaagse natuurlijk!

Dit is een samenwerking met Simyo. 

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response