Films & Series

5 Wereldsterren met een wel heel bijzonder talent

David1031 views

De grootste wereldsterren zien we vooral in de context van film, muziek en show business, maar sommige van de sterren hebben meer vaardigheden dan dat. Nee, we hebben het niet over Paris Hilton die zo nu en dan een bijzonder matig plaatje draait op slechte muziekfestivals, maar over écht talent.

Wat dacht je van een filmster die ook de leiding heeft gehad over reddingsmissies per helicopter, een andere acteur die in zijn vrije tijd succesvolle games ontwikkeld en een actrice met een IQ van 152 en vier talen vloeiend onder de knie?

Mannennieuws neemt je mee naar opvallende talenten uit de show business.

Harrison Ford

We kennen Harrison Ford natuurlijk als Indiana Jones, Han Solo en de hoofdrolspeler van Apocalypse Now, om maar wat titels te noemen, maar wist je dat hij ook een begenadigd piloot is? Al sinds de jaren ’60 heeft hij een vliegcertificaat voor zowel helikopters als kleine vliegtuigen, en dat certificaat is niet bepaald stof aan het vangen achterin een lade.

Als helikopterpiloot was hij betrokken bij reddingsacties, onder meer ten tijden van de aardbeving bij Haïti in 2010. Tijdens enkele missies was hij zelfs de commandant van kleine teams die de reddingsacties moesten uitvoeren.

Het gaat overigens niet altijd goed. In 2010 begaf de motor van zijn vliegtuigje het, waarna hij een harde noodlanding moest maken in de buurt van Los Angeles. Ford kwam er gelukkig redelijk ongeschonden vanaf.

Kate Beckinsale

Kate Beckinsale is inmiddels 44, maar ziet er nog steeds uit als een pin-upgirl. Ze speelde grote rollen in onder meer Van Helsing, de Underworld-serie en Pearl Harbor en prijkt regelmatig op posters in etalages en covers van grote tijdschriften.

Denk echter niet dat Beckinsale een typische oppervlakkige actrice is die het van haar looks en acteertalent moet hebben, want Beckinsale mag op basis van haar IQ als genie worden aangeduid volgens de wetenschap.

Al op jonge leeftijd viel ze op door altijd de hoogste cijfers te halen en bij een IQ-test bleek ze een IQ te hebben van 152. Dit betekent dat slechts 0,026% van de wereld een hoger IQ heeft dan Beckinsale. Ze studeerde af aan de prestigieuze Oxford University en spreekt naast Engels ook vloeiend Duits, Frans en Russisch. Tja, sommige mensen hebben alles mee.

 

Vin Diesel

Vin Diesel was op basis van inkomen de meest succesvolle acteur van 2017, wat hij met name te danken had aan het enorme succes van de nieuwe Fast and Furious-film. De spierbundel speelt vooral in actiefilms, maar ontstijgt al lang de status van een vechtjas met beperkte acteerkwaliteiten.

Diesel houdt het echter niet bij acteren, want hij staat ook aan het hoofd van zijn eigen gamebedrijf. Eén van de titels waar Diesel aan meewerkte was The Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay, een game waarin hijzelf de hoofdrol speelt.

Diesel lijkt een goede manager, want het spel werd alom geprezen en ontving van vrijwel geen enkele recensent een cijfer lager dan 9.

Brian May

Brian May is sinds de start de vaste gitarist van de Britse rockband Queen en met name na het vroege overlijden van Freddy Mercury het gezicht van de hitband gaan vormen. Hij staat bekend als een gitaarvirtuoos en schudt de meeste complexe solo’s uit zijn mouw alsof het niets is.

Hoewel hij inmiddels zeventig jaar oud is, treedt hij nog steeds op met de band, waar tegenwoordig Adam Lambert de vaste zanger is.

May is echter niet enkel een hypersuccesvolle muzikant, maar ook een bekend astrofysicus. Voorafgaand aan het succes van Queen was hij bezig aan zijn promotieonderzoek rond lichtweerkaatsing op ruimtestof. Promoveren deed hij echter niet, omdat Queen wereldwijd doorbrak met hits als Killer Queen en Bohemian Rhapsody.

In 2006 hervatte hij echter zijn onderzoek. Omdat in de tussenliggende jaren weinig aandacht was besteed aan zijn veld, kon hij met enkele aanpassingen zijn onderzoek van jaren geleden hervatten. In 2006 promoveerde hij uiteindelijk in de astrofysica. Hij schreef hierna diverse boeken over het onderwerp en staat te boek als groot expert.

Ken Jeong

Ken Jeong staat vooral bekend als de intense en onvoorspelbare Mister Chow in de Hangover-serie, maar timmerde voor zijn doorbraak aan de weg als gynaecoloog. Hij studeerde aan Duke University en verhuisde later naar New Orleans, waar hij in een kliniek werkte.

Overdag behandelde hij vrouwen, ‘s avonds trad hij zoveel mogelijk op als stand-upcomedian. Weliswaar had hij een bijzonder goede baan, zijn uiteindelijke droom was een leven als acteur en comedian.

Dat lukt hem, want met rollen in The HangoverCommunity en Dr. Ken (dat hij zelf ook produceerde) heeft hij de rollen voor het oprapen.

Leave a Response