Automotive

6 Gouden tips bij het halen van je rijbewijs

Redactie MannenNieuws1012 views
Rijbewijs halen

Het rijbewijs halen, welke man wil dat nu niet? Auto’s noemen ze niet voor niets “toys for boys”. De meeste mannen hebben wel feeling voor autorijden. Toch kun je altijd tegen lastige dingen aanlopen gedurende het lessen. Hierbij 6 gouden tips die je kunt meenemen bij het halen van je rijbewijs.

1: Rijbewijs budget

Het halen van je rijbewijs is niet goedkoop. Wees ervan bewust dat je best een flink budget nodig hebt om met de auto de weg op te mogen. Tip: ga wat vaker bij je oma het grasmaaien of spreek met je ouders af dat je niet (meer) gaat roken, maar daar wel graag je rijbewijs voor in ruil wilt hebben. Sponsoring is altijd welkom toch?

2: Theorie examen

Haal je theorie examen op tijd. Het liefst zo vroeg mogelijk zodat je daar niet van afhankelijk bent. Zonder theorie examen is het niet mogelijk om het praktijkexamen af te leggen. Let wel op dat je theorie examen een beperkte geldigheidsduur heeft. Tenslotte kun je tijdens je praktijkexamen, zakken op het niet hanteren van de verkeersregels. Zorg er dus voor dat je de theorie kunt dromen!

3: Zelfvertrouwen

Iedereen maakt fouten. Dat maakt ons menselijk. Zelfs de examinator maakt wel eens fouten in het verkeer. Het is niet erg als de motor een keer afslaat of als de bijzondere verrichting niet in één keer lukt. Hierbij is het belangrijk dat je zelfvertrouwen hebt en dit ook uitstraalt. Blijf positief en optimistisch als iets fout gaat. Kortom, je mag fouten maken maar vergeet je fouten niet! Je rijexaminator stelt het op prijs als je bewust in het verkeer deelneemt.

4: Tussentijdse toets

De tussentijdse toets (TTT) is een rijtest die je op ongeveer driekwart van je rijlessen afneemt. De tussentijdse toets is als het ware een simulatie van het echte praktijkexamen waardoor je een goed beeld krijgt van wat je niveau is. Ook kun je hiermee alvast wennen aan het examen, zodat je dan minder nerveus bent. Net als bij het echte examen, zit er een examinator van het CBR naast je en gaat je beoordelen op verschillende aandachtspunten. Na afloop krijg je een beoordeling die je kunt gebruiken om de laatste puntjes op de i te zetten tijdens het lessen.

5: Planning

Plan een rijles voordat je het praktijkexamen gaat afleggen. Op die manier zorg je ervoor dat je ritme krijgt, nog eventjes de laatste dingen aan je rijinstructeur kunt vragen en de meest lastige dingen kunt oefenen. Hierdoor kun je je net wat zelfverzekerder achter het stuur voelen en zorg je ervoor dat je wat minder gespannen bent. Wel zo belangrijk bij het examen.

6: Last but not least

Ga op tijd naar bed op de dag voor je rij examen. Zorg ervoor dat je genoeg energie hebt op de dag van het praktijkexamen zodat je kans op slagen groter wordt. Kijk de avond van te voren lekker een filmpje of ga lekker sporten. Zorg dus voor ontspanning. Hierdoor zit jij de dag erna helemaal fit achter het stuur, klaar om het rijbewijs te ontvangen!

Je bent er klaar voor. Succes!

Leave a Response