Eten & Drinken

6 ideale snacks voor na het uitgaan!

Jaro1711 views
snack na uitgaan

Waar je doordeweeks vroeg op moet, kun je in het weekend waarschijnlijk lekker uitslapen. Genoeg reden om lekker te gaan stappen. Van al dat gedans en alle drankjes krijg je flink honger. Wat zijn nu de ideale snacks voor na het uitgaan? Zolang het maar vet is, gaat het er maar al te graag in. Patat, pizza, hamburgers, noem maar op. Wij hebben 6 lekkere, vette snacks op een rijtje gezet!

1 Kebab

De kebabzaken draaien ’s nachts overuren. Menig feestganger snelt rond een uurtje of vijf naar de kebabzaak om een heerlijk broodje kebab, een Turkse pizza of een kapsalon weg te werken. Ondergedompeld in een flinke lading knoflooksaus en sambal is deze snack het populairst onder de partypeepz!

2 McDonalds

De populaire McDonalds mag ook beslist niet ontbreken in dit lijstje. Hoewel de meeste vestigingen rond middernacht sluiten, is er in Utrecht een McDonalds die op vrijdag en zaterdag 24 uur lang geopend is. Hier kun je dus op elk moment van de dag – en van de nacht – een heerlijke Big Mac halen om je te helpen ontnuchteren.

3 Pizza

Wanneer je met een groep vrienden een hongergevoel voelt opkomen na het uitgaan, dan is pizza de ideale keuze. Haal met zijn alleen een XXL-pizza en jullie zullen kruipend – maar voldaan – de pizzeria weer verlaten. De ideale bodem voor je kater de volgende dag!

4 Patat

Patat bevat alle ingrediënten waar je naar hunkert na een drankje teveel: zout, vet en nog meer vet. Een patatje met of patatje oorlog is een goedkoop alternatief wanneer je teveel geld in de bar of club hebt uitgegeven. Voor 2,50 euro heb je een heerlijke budget snack, waar je maag toch wel een beetje blij van wordt.

snack na uitgaan patat

Lees ook: Uitgaan zonder te drinken: dit zijn de voordelen!

5 Chinees

Deze late night snackis aardig schaars, aangezien de meeste Chinese restaurants hun deuren voor middernacht sluiten. Wanneer je toch een Chinees restaurant vindt dat om 5 uur ’s ochtends nog eten maakt, dan raden we je aan om linea recta naar binnen te lopen. Een flinke maaltijd van de Chinees is volgens ons de beste snack voor na het uitgaan. Het is veel, het is vet, het is spicy, kortom de ideale maaltijd. Je zult de volgende ochtend weliswaar met een kater wakker worden, maar in ieder geval is je maag voorlopig gevuld.

6 Tosti

Heb jij echt even geen cent te makken en heb je je vrienden met een smoes verlaten terwijl zij onderweg waren naar de snackbar? Wees dan niet getreurd. De klassieke tosti met kaas is ook een prima snack voor na het stappen. Zorg dat je vooral niet zuinig doet met de kaas en smeer de buitenkant extra in met boter.

Wat is jouw favoriete snack voor na het stappen? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response