LifestyleWonen

6 kenmerken van de ideale mannenntuin

Jaro856 views
mannentuin-2

Ten onrechte wordt het onderhouden en genieten van de tuin nog wel eens als iets dat alleen voor vrouwen is weggelegd gezien. Een tuin is bij uitstek een plek waar je jouw mannelijkheid kunt laten zien. Je kunt zwaar werk doen in de tuin maar ook ultiem ontspannen met jouw vrienden. De ideale tuin voor mannen heeft de volgende 6 kenmerken.

1. Een plek waar je droog en beschut kunt zitten.

Veel mensen maken alleen gebruik van hun tuin wanneer het echt mooi weer is. Dat wil zeggen dat veel tuinen in Nederland eigenlijk maar een paar maanden in het jaar worden gebruikt. Dit is zonde van de ruimte en mogelijkheden die een tuin kan bieden. Veel mannen houden namelijk wel van buiten zijn en daarom zou iedere mannentuin een droge en beschutte plek moeten hebben waar je ook als het iets minder warm is kan zitten. Een mooie overkapping met daaronder een fijne loungeset is de ideale locatie voor een gezellige avond met je vrienden. De wat handigere mannen kunnen zo’n overkapping natuurlijk zelf in elkaar knutselen.

2. Een plek om te relaxen in de zon.

Een overkapping is natuurlijk ideaal op de wat minder mooie dagen maar als de zon schijnt moet je natuurlijk ook in zon kunnen chillen. Een goede mannentuin beschikt dan ook over minimaal 1 goede plek om te genieten van de zon. Dit kan een terras met loungeset of tuinstoelen zijn maar ook een heerlijke hangmat is een echte aanrader.

3. Een mooie barbecue.

Het is niet overdreven om te zeggen dat eigenlijk iedere man houdt van barbecueën. Een lekker stuk vlees op de barbecue gecombineerd met een biertje en gezelligheid is het ideale recept voor een gezellige mannenavond. Je kunt in jouw ideale mannentuin een plaats inruimen voor een mooie barbecue of grill. Maar als je wat minder ruimte hebt werkt een verplaatsbare barbecue ook goed op een vlak stuk terras omringt met een paar tuinstoelen. Een geschikte barbecue kun je vaak wel vinden bij het tuincentrum in de buurt.

mannentuin

Lees ook: Malse spareribs op de BBQ met de 3-2-1 methode!

4. Een plaats waar je een vuurtje kunt stoken

Eigenlijk is er net als bij barbecueën haast geen man die niet houdt van het stoken van een gezellig vuurtje. Een plek om een vuurtje te stoken is dan ook een van de kenmerken van de tuin van de man. Investeer in een mooie houtkachel of vuurkorf voor nachtenlange gezelligheid en warmte. Als je veel ruimte hebt, kun je ook een speciale plaats inruimen voor het hakken van het hout.

5. Sport en spel

Voor de sportieve man is ook een plek om te sporten in de tuin van groot belang. Als je van voetballen houdt kan dit bijvoorbeeld een stukje gras zijn waar je een balletje kunt trappen. Wanneer je een fitnessfanaat bent kun je een mooie optrekstang ophangen of zelfs een volledige halterset onder de overkapping plaatsen. Sporten is nog leuker in jouw eigen tuin!

mannentuin-3

6. Jouw eigen draai

Denk aan de dingen die jij leuk vindt om te doen en probeer deze te implementeren in jouw tuin. Als jij houdt van films kijken kun je bijvoorbeeld een eigen openluchtbioscoop maken onder een overkapping. Niks is te gek als het gaat om het creëren van jouw ideale mannentuin!

Hecht jij veel waarde aan je tuin? Wat staat er zoal in jouw ‘mannentuin’? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response