Reizen

6 activiteiten die je niet mag missen in New York

Joris3387 views

New York staat bij vele mensen op de nummer één van favoriete of te bezoeken steden. Tot 8 september 1664 ging de stad zelfs onder de naam New Amsterdam, waardoor het je nationale plicht is deze bruisende metropool te bezoeken. Omdat er een overvloed van informatie hierover te vinden is, kan het moeilijk zijn te beslissen wat te doen in New York. Daarom geven wij je alvast 6 niet te missen toeristische activiteiten in New York.

1. Neem een yellow cab

New York Yellow Cab nemen

Ondanks het steeds toenemende succes van Uber is de yellow cab naast de subway nog steeds het favoriete vervoersmiddel van de Yankee. Kies uit één van de naar verluidt meer dan 13.000 gele taxi’s en laat je rondrijden doorheen de stad. Het is de ideale manier om voor de eerste keer New York binnen te komen. Vraag je chauffeur om de scenic route te nemen via de Queensboro Bridge en vermijd de tunnels, want zo kan je van het spectaculaire uitzicht genieten.

2. Koop een New York City Pass

Empire State Building Madison Avenue

New York telt val van toeristische trekpleisters, en een City Pass is de voordeligste manier om ze bijna allemaal te bezichtigen. Laat je niet afschrikken door de prijs ($116 oftewel €105), want je krijgt hier heel wat in de plaats voor terug, namelijk toegang tot:

  • The Empire State Experience
  • The American Museum of National History
  • The Metropolitan Museum of Art
  • Top of the Rock Observatieplatform OF het Guggenheim museum
  • Het Vrijheidsbeeld en Ellis Island OF Circle Line Sightseeing Cruises
  • 9/11 Herdenkingsmuseum OF Intrepid Sea, Air & Space Museum

Als je snel even de rekensom maakt, komt dat neer op amper €17,5 per toegangsticket, een fractie van wat het normaal zou kosten.

3. Ga naar The Top of the Rock

Top of the Rock New York

Als we het over wolkenkrabbers in New York hebben, denkt bijna iedereen meteen aan the Empire State Building. Wil je echter van het beste uitzicht over de stad genieten, ga dan naar het observatieplatform van het Rockefeller Center. Vanop de 70ste verdieping heb je een geweldig zicht op de skyline en Central Park, alsook het Empire State Building. Dat laatste kan je via de New York City Pass dan weer ‘s avonds bezoeken en zo de oneindige lichtjes van de stad bewonderen.

4. Kuier op The High Line

High Line Park New York Graffiti

High Line Park is een bijzonder stadspark, omdat het boven het stadsgedeelte ligt. Het werd aangelegd op een in onbruik geraakte spoorlijn en is gelegen in de wijk Chelsea. Beginnen doe je op de hoek van Gansevoort en Washington Street en eindigen doe je 1,6 kilometer verder aan West 30th Street. Het is een heerlijke groene oase in de betonnen jungle en daarbovenop vallen er onderweg ook nog eens heel wat interessante muurkunstwerken te bewonderen.

5. Bezoek minstens één museum

Intrepid Museum New York

Alle musea in New York bezoeken is een beetje te veel van het goede, aangezien er honderden te bekijken vallen. Maar je moet er toch minstens eentje beozcht hebben. Ben je een liefhebber van alles wat met vliegtuigen te maken heeft? Ga dan langs het Intrepid, een vliegdekschip dat sinds 1982 is ingericht als museum voor zee-lucht- en ruimtevaart. Hou je meer van kunst? Bezoek dan onder meer De Sterrenwacht van Van Gogh in het Museum of Modern Art. Dierenvrienden kunnen dan weer hun hart ophalen in het American Museum of Natural History. De beste musea ter wereld vind je nu eenmaal in New York.

6. Woon een wedstrijd bij van de New York Knicks

New York Knicks Madison Square Garden

De sportieve prestaties van het basketbalteam mogen nu eenmaal uitblijven, maar met Carmelo Anthony en Derrick Rose hebben ze twee van de beste spelers in de NBA rondlopen. Hun thuiswedstrijden spelen zo bovendien in het legendarische Madison Square Garden en elke wedstrijd is een belevenis op zich. Zelfs tijdens de time-outs wordt er entertainment voorzien (cheerleaders, kanonnen die T-shirts in het publiek schieten,…) zodat je je onmogelijk kan vervelen. Daarbij kan je in Brooklyn ook altijd een wedstrijd van de Mets bijwonen, het team van eigenaar Jay-Z.

Deze 6 activiteiten mag je absoluut niet missen in New York. Daarnaast valt er nog zoveel anders te doen en beleven: Central Park, Wall Street, Times Square…Het is werkelijk een stad die nooit slaapt. Reken daarom op zijn minstens op 5 dagen om hier door te brengen, maar idealiter blijfje hier zeker een week zodat je alles op je gemak kan zien. Have fun!

Joris
Geboren met een pen in de hand, wereldreiziger, foodie, sporter, filmfanaat en taalliefhebber.

Leave a Response