Lifestyle

6 ochtendrituelen speciaal voor mannen!

Jaro1078 views
ochtendrituelen-mannen

‘Een goed begin is het halve werk’. Een uitspraak die we allemaal wel kennen. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Er zijn maar weinig mensen die hun dag ontspannen beginnen en zich de hele dag fris en fruitig voelen. Vaak is het haasten geblazen in de ochtend met een gigantische middagdip als gevolg. Een manier om wel rustig op te staan is het invoeren van een ochtendritueel. Wanneer deze in je routine zit, maak je hier automatisch tijd voor en hoef je er niet meer over na te denken. Welke ochtendrituelen zijn er nu speciaal voor mannen? Wij hebben ze op een rijtje gezet!

1. Citroenwater

Voor een energie boost die de hele dag aanblijft kun je het beste direct na het opstaan een glas citroenwater drinken. Citroenen zitten namelijk vol met Vitamine C en verschillende anti-oxidanten. Het sap van een halve citroen voldoet. Drink het sap op een lege maag voor het beste effect. Wacht vervolgens een half uurtje met het eten van je ontbijt en je bent de hele dag topfit!

2. To do lijstje

Voor een zo productief mogelijk dag is het essentieel om een to-do-list te maken. Zo weet je precies wat je te doen staat en hoef je niet telkens na te denken over wat de volgende activiteit wordt. Maak je to-do-list bijvoorbeeld tijdens je ontbijt en begin de dag productief!

3. Sporten

De gezonde man is topfit. Wanneer een uurtje sporten in je ochtendroutine zit, kan je dag bijna niet meer fout gaan. We snappen natuurlijk dat het lastig is om ‘s ochtends vroeg motivatie te vinden om naar de sportschool te gaan. Je moet hier eerder voor opstaan én wellicht de regen trotseren. Je kunt ook een setje gewichtjes aanschaffen en gewoon in je woonkamer oefeningetjes doen. Het internet staat vol met oefeningen. Andere alternatieven zijn hardlopen, yoga en fietsen.

4. Frisse lucht

Ga jij met het openbaar vervoer of met de auto naar het werk? Dan is de kans groot dat je weinig tot geen tijd in de frisse lucht doorbrengt. Frisse lucht zorgt voor een verhoogde zuurstof opname en daarnaast kun je op deze momenten je geest de vrije loop laten. Zo begin je de dag met een uitgerust en met een leeg hoofd. Loop voordat je de dag begint een rondje door het park of ga bijvoorbeeld met de fiets naar het werk.

ochtendrituelen-mannen-2

Lees ook: 6 voordelen van avocado’s speciaal voor mannen!

5. Ontbijt

Een goed ontbijt mag absoluut niet ontbreken in je ochtendroutine. Het ontbijt is dé belangrijkste maaltijd van de dag. Zo leg je ene goede bodem en voorkom je die o zo vervelende middagdip. Ontbijt bijvoorbeeld met een paar eieren, yoghurt met granen of een paar stuks fruit. Vitamines, eiwitten en vezels zorgen voor een voldaan gevoel. Zo voorkom je dat je om 10 uur ‘s ochtends al naar een ongezonde snack grijpt.

6. Scheren

Het meerendeel van de mannen heeft baardgroei. Dit is natuurlijk super ‘mannelijk’, maar heeft ook een nadeel. Namelijk, scheren! Het is echter wel belangrijk om er verzorgd uit te zien. Neem elke ochtend een paar minuten de tijd om je baard te scheren of te trimmen. Dit ochtendritueel zorgt ervoor dat je zelfverzekerd aan je dag begint. Want on onverzorgde baard valt direct op.

ochtendrituelen-mannen-3

Wat is jouw ochtendritueel? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response