Films & Series

6 series om naar uit te kijken in 2020!

Jaro1106 views
netflix-series-2020

We zitten inmiddels alweer bijna een maand in 2020.. Iedereen is weer bijgekomen van de feestdagen, we hebben afscheid genomen van 2019 en we kijken vooruit naar wat het nieuwe jaar ons gaat brengen. Op gebied van trends, nieuws, maar natuurlijk ook films en series. Elk jaar komen er nieuwe films en series uit. Sommige onbekende nieuwe series, maar ook nieuwe seizoenen van populaire series. Zo heeft 2020 ook behoorlijk wat nieuwe series in petto. Wij hebben de beste series die dit jaar uitkomen op een rijtje gezet!

Nieuwe series

Anno 2020 wordt er steeds minder televisie gekeken. Met name de jongere generaties mannen kijken minder televisie, maar meer streamingdiensten zoals Netflix en Videoland. Geen reclame, je kunt precies kijken waar je zin in hebt én op elk moment van de dag. Ideaal dus. Daarnaast zijn de beste series op Netflix erg populair en hoor je er bijna niet meer bij als je deze niet gezien hebt. Als fervent seriekijker kun je natuurlijk niet wachten tot de nieuwste series uitkomen. Daarom hebben wij de beste nieuwe series van 2020 op een rijtje gezet! Zowel Netflix series 2020, maar ook series van andere aanbieders.

1 The Stranger | Netflix

De serie ‘Safe’ was een groot succes op Netflix. Naar aanleiding van dit succes sloot Netflix een deal met auteur Harlan Coben. De volgende serie gebasseerd op zijn boeken: The Stranger. Waar gaat de serie over? In The Stranger volgen we Adam Price, een man die gelukkig getrouwd is en twee kinderen heeft. Hij denkt een rustig leven te lijden totdat er ineens een vreemdeling opduikt met een schokkende onthulling. Adam komt een geheim te weten over zijn vrouw en zijn leven zal nooit meer hetzelfde zijn… The Stranger is vanaf 30 januari te bekijken op Netflix.

Lees ook: 4 Netflix alternatieven om een beetje af te wisselen!

2 Star Trek: Picard | Amazon Prime Video

Deze serie is inmiddels al te bekijken, maar wij vonden dat deze niet op het lijstje mocht ontbreken. Vele jongvolwassen mannen zijn opgegroeid met Star Trek. Het karakter ‘Picard’ was 18 jaar geleden(!) voor het laatst te zien. Nu is hij terug met een gloednieuwe serie, die om hemzelf draait. Verder keren er ook andere oude bekenden uit Star Trek terug in de serie en volgens de acteurs gaan er verrassende en schokkende dingen gebeuren. Kortom, een must voor de echte Star Trek fan! Star Trek: Picard is vanaf 23 januari te zien op Amazon Prime Video.

3 Game of Thrones: House of Dragon | HBO Max

De meest populaire serie van het afgelopen decennia is zonder twijfel Game of Thrones. Het einde van de serie was voor velen een grote teleurstelling, maar dat mag de pret niet drukken. Al snel na het einde van de serie werd een spin-off aangekondigd. De afleveringen zijn inmiddels besteld en de prequel van Game of Thrones komt naar verwachting dit jaar nog uit. De serie is gebaseerd op het boek Fire & Blood van George R.R. Martin en speelt zich zo’n 300 jaar vóór Game of Thrones af. In de serie draait het voornamelijk om de familie Targaryen, oftewel ‘Het huis van de draak’. Wij kunnen niet wachten!

4 Ozark seizoen 3 | Netflix

Naast nieuwe series komen er ook nieuwe seizoenen uit van lopende series. Een van de nieuwe seizoenen is het derde seizoen van Ozark. Deze unieke crime serie werd voor het eerst uitgezonden in 2017 en was gelijk razendpopulair. Het tweede seizoen volgde in 2018, maar daarna was het wachten geblazen. Nu is er eindelijk een releasedatum: 27 maart aanstaande. Zet deze datum in je agenda!

Lees ook: De 6 beste films voor een avondje ‘Netflix & Chill’!

5 La Casa de Papel | Netflix

Eén van de beste series op Netflix de afgelopen jaren: La Casa de Papel. In deze Spaanse crime serie volgen we een groep mensen die onder leiding van ‘de professor’ een bank overvallen. Het plan zit zo ontiegelijk slim in elkaar, de professor heeft aan alles gedacht. Na het succes van de eerste twee seizoenen, werd er een derde seizoen gemaakt. Inmiddels is de releasedatum voor het vierde seizoen ook bekend: op 3 april komt het vierde seizoen op Netflix. Ook leuk om te weten: een 5e én een 6e seizoen zijn al besteld!

https://www.youtube.com/watch?v=az6Wu2zAjeo

6 Elite | Netflix

Naast ‘La Casa de Papel’ was er nog een andere Spaanse serie op Netflix die wereldwijd door miljoenen mensen bekeken werd: Elite. In deze seris volgen we het leven op een Spaanse privéschool. De rijke kinderen hebben veel geheimen en ook de ouders zijn niet onschuldig. Na twee seizoenen is het nog steeds erg spannend en we kunnen dus niet wachten op het derde seizoen. Netflix heeft aangekondigd dat seizoen 3 dit jaar op de streamingdienst verschijnt. Een precieze datum hebben we helaas nog niet… 

Zo, dit waren 6 series waar wij erg naar uitkijken in 2020! Op welke series kun jij echt niet wachten? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response