Sport

6 tips om je conditie te verbeteren

Jaro1109 views
conditie-training

Veel mannen zijn geregeld in de sportschool te vinden. Met name krachttraining is populair. Waar de mannen zich in het krachthonk inspannen, wordt de cardiohoek vaak overgeslagen. Met flink wat spieren, maar een gematigde conditie als gevolg. Hoe kun je nu efficiënt je conditie verbeteren? Wij hebben 6 tips op een rijtje gezet!

1 Kies de juiste oefening

Veel mannen zijn gemotiveerd als het om krachttraining gaat. Je hebt immers een specifiek doel: meer spierkracht creëren. Wanneer het om conditietraining gaat is de motivatie soms ver te zoeken. Daarom raden we je aan om een fitnessapparaat te kiezen welke je écht leuk vindt. Dan is het een stuk makkelijker vol te houden.

2 Regel een maatje

Een andere manier om jezelf te motiveren is door te sporten met een vriend. Samen sta je sterk en kun je elkaar motiveren. Daarnaast is het ook een stuk gezelliger. Samen op de loopband kunnen jullie gelijk de voetbalwedstrijden van het weekend bespreken.

3 Bouw het langzaam op

Bij conditietraining gaat het voornamelijk om volhouden. Niet zozeer om de intensiteit van de oefeningen. Bouw het dus langzaam op en doe altijd een warming-up én stretchoefeningen. Zo voorkom je blessures en houd je het leuk!

4 Afwisseling

Alleen maar conditietraining is natuurlijk niet zo leuk. Combineer conditietraining dus met krachttraining. Al helemaal als je conditietraining van nature niet leuk vindt, kun je jezelf belonen met een lekkere krachtsessie erna!

conditie-training-2

Lees ook: Spieren kweken? Eet dan dit!

5 Let op je voeding!

Calorieën verbranden en fit worden is natuurlijk het voornaamste doel. Wel is het ook fijn als er wat kilootjes af gaan. Dit bereik je alleen in combinatie met een gezond voedingspatroon.

6 Train met regelmaat

Als laatste willen we je meegeven dat je geduld moet hebben én met regelmaat zult moeten trainen als je echt resultaten wilt behalen. Zoals bij zoveel dingen is het begin het lastigst. Naarmate je een paar maanden bezig bent zul je zien dat het een stuk eenvoudiger gaat, je betere resultaten behaalt én je meer plezier hebt. Zet ‘m op!

Hoe is jouw conditie? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response