LifestyleReizenSport

6 toffe activiteiten in Friesland om te doen met je vrienden

Redactie MannenNieuws1257 views
Skutsjesîlen

Misschien ben je met je vrienden op vakantie in Friesland. Of wil je gewoon eens wat bijzonders doen als vriendengroep. Friesland lijkt een tikje saai, maar eigenlijk is het de ideale provincie om toffe dingen te doen. Er is veel water, maar er zijn ook bossen en duinen. Prachtig om allerlei stoere activiteiten te ondernemen met je vrienden!

1.         Kitesurfen

Op verschillende plaatsen in Friesland kun je kitesurfen. Dat is op de meren een stuk gemakkelijker te leren dan op zee. Bij het kitesurfen sta je op een surfplank en word je vooruit getrokken door een sterke vlieger. Het is nog een hele kunst om goed vooruit te komen!

kitesurfen

2. Speedboot varen

Wat is gaver dan racen met een speedboot? De kleine boten scheren over het water en zijn prachtig om mee te crossen. Maak er een spel van tegen elkaar of vaar juist met zijn allen ergens naartoe. Overigens moet je wel bekend zijn met de vaarregels, want speedboten mogen niet overal het gas opentrekken.

3. Quad rijden

Haast elke man is gek op quads. De stoere, zware dingen zijn ideaal voor ruw terrein. Het wordt wel als echte mannenactiviteit gezien om quad te rijden. Er zijn verschillende locaties in Friesland waar je dit kunt doen. De uitgestrekte provincie biedt heel wat mooie plekjes om je lekker uit te leven. Dit is echt wel zo’n ding dat je moet hebben gedaan vóór je 25e!

4. Kajakken

Laat jij graag de spieren rollen? Dan is kajakken iets voor jou. In een slanke kajak kun je nog verrassend hard doorvaren. Je kunt gaan varen over de meren, of jullie gaan erop uit in natuurgebied de Alde Feanen.

5. Skutsjesîlen

Skutsjesilen is een typisch Friese bezigheid. Een skutsje is een mooi zeilschip waarmee nog veel wordt gevaren. Bij het skutsjesîlen kun je leren om zelf de boot te besturen. Het is ook een mooie gelegenheid om met elkaar te genieten van de natuur. Met een lekker koel biertje natuurlijk.

Skutsjesîlen

6. Wadlopen

Een activiteit die echt alleen in Friesland kan: wadlopen. Je loopt over het wad naar één van de eilanden, om vervolgens met de boot weer terug te varen. Het is erg gaaf, maar ook een best zware tocht. Aan te raden is om goede laarzen te dragen en verder oude kleren aan te hebben. Want het is zeldzaam als iemand helemaal schoon van het wad af komt. Maar daar trekken stoere mannen zich natuurlijk niets van aan.

Er zijn heel veel stoere activiteiten in Friesland om te doen met je vrienden. Zijn het er teveel en wil je eigenlijk meer dan je in één dag gaat redden? In Leeuwarden zit sinds kort dit exclusieve hotel. Het is niet duur, maar biedt je wel een luxe overnachting zodat je nog wat langer kunt genieten van alle activiteiten. Oh ja, je kunt in het hotel ook kiezen voor het buffet waar je onbeperkt van mag eten. Wel zo fijn als je hongerig terugkomt na een vermoeiende dag!

Leave a Response