Lifestyle

6 unieke beroepen waarvan je niet wist dat ze bestonden!

Jaro2130 views
unieke-beroepen-matras

Iedere man heeft vroeger als tiener één of meerdere keren een beroepentest moeten doen. Op de basisschool, of op bijvoorbeeld de middelbare school. Vaak kwamen hier standaard beroepen uit als ‘accountant’ of ‘dokter’. Als rebelse jongen had je natuurlijk hele andere dromen. Stuntman, professioneel voetballer of misschien wel acteur. Ben jij niet blij met je huidige job en overweeg je om toch je dromen achterna te gaan? Wij hebben 6 bijzondere beroepen op een rijtje gezet, waarvan je waarschijnlijk niet eens wist dat ze bestonden.

Unieke beroepen

Heb je bijvoorbeeld weleens gehoord van een ‘matrassentester’ of een ‘professioneel knuffelaar’? Vast niet! Toch bestaan deze beroepen wel degelijk. Net als de overige beroepen op onderstaande lijst. Met een van onderstaande ‘ongewone’ beroepen is je openingszin in ieder geval al geregeld. Hieronder 6 zeldzame beroepen waarvan je niet wist dat ze bestonden!

1 Tagger bij Netflix

Welke man kijkt er anno 2019 geen Netflix? Het zullen er niet veel zijn, sinds een paar jaar is deze streamingdienst uitgegroeid tot een van de belangrijkste pilaren in de film- en seriewereld. Zo’n groot bedrijf heeft natuurlijk ook veel werknemers. En bij Netflix vind je niet alleen standaard functies. Nee, Netflix is namelijk regelmatig opzoek naar ‘taggers’. Wat is een tagger? Een tagger is iemand die films en series kijkt op Netflix en na afloop tags invoert. Zo kunnen Netflix-gebruikers eenvoudiger films en series vinden die aansluiten bij hun interesse. Dit werk kun je heerlijk vanuit je bed uitvoeren en je bepaalt je eigen werktijden. Bovendien wordt je hier ook nog redelijk goed voor betaald. Waar kunnen we solliciteren?

unieke-beroepen-netflix

Lees ook: Dit zijn de top 5 kerstpakketten voor mannen!

2 Testslaper in hotels

Wie houdt er nu niet van slapen? Ben jij ’s ochtends ook niet je bed uit te slaan? Dan is deze job iets voor jou: ‘test slaper’ in hotels. Wat houdt het in? Je vliegt de hele wereld over om de hotelbedden te beoordelen op gebied van comfort. En het zieke is dat je er ook nog riant voor betaald wordt. Zo krijg je gemiddeld 53.000 Amerikaanse dollar per jaar op je bankrekening bijgeschreven. Niet verkeerd, he? Een bijzonder beroep wat in hetzelfde straatje past: beddenwarmer. Bij Holiday Inn hebben ze sinds een aantal jaren menselijke beddenwarmers op de loonlijst staan. Je takenpakket? Het bed opwarmen van de gasten. Dit doe je uiteraard wel in een speciaal pak, wel zo hygiënisch natuurlijk.

 3 Glijbaantester

We blijven nog even bij het bijzondere beroep van ‘tester’. Een vacature die zeker niet vaak langskomt: glijbaantester. Glijbanen zijn natuurlijk hartstikke leuk, voor zowel kinderen als volwassenen. Toch kunnen glijbanen ook gevaarlijk zijn. Daarom is het essentieel dat deze voordat ze opengaan voor publiek uitgebreid getest worden. Zijn de glijbanen veilig? Wordt er genoeg water over de glijbanen gespoten? Hoe is de landing? Allemaal vragen die je na afloop van de ritten moet beantwoorden. Een uniek beroep!

4 Professioneel knuffelaar

De meeste mensen hebben vrienden of familie die regelmatig een warme knuffel uitdelen. Niet iedereen is hier echter mee gezegend. Heb jij als man een stevige knuffel in huis en vind je het niet erg om vreemden te ‘huggen’. Dan is deze job wellicht wat voor jou! Je zet jezelf als het ware in als ‘therapeut’. Dus knuffelen zonder dat er seksuele gevoelens bij komen kijken. Als er een markt voor is bij jou in de buurt, dan kun je hier zo 50 euro per uur voor vragen. 

5 Cool hunter

Ben jij altijd op de hoogte van de laatste trends? Dan is het beroep van ‘Cool hunter’ wellicht iets voor jou. Coolhunters worden door bedrijven ingezet om te voorspelen wat de grote trends worden. Zo kunnen bedrijven snel schakelen en inspelen op de interesses van de doelgroep. 

6 Hondenfluisteraar

Caesar Milan, wie kent hem niet? The Dog Whisperer, oftewel hondenfluisteraar is wereldberoemd. In zijn programma helpt hij hondenbaasjes die problemen hebben met hun viervoeter. De hondenfluisteraar gaat op bezoek en lost het probleem op. Hondenfluisteraar is natuurlijk een term die Caesar Milan heeft bedacht, maar het beroep bestaat echt. Dierenpsychologen komen geregeld van pas, aangezien er in Nederland miljoenen honden rondlopen die zich niet allemaal even goed gedragen. Let wel op: voor dit beroep moet je ook echt een studie volgen en dat is geen eenvoudige studie.

Zo, dit waren 6 unieke beroepen waar je vast nog nooit van gehoord had. Wat is het raarste beroep waar jij ooit van gehoord hebt? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response