Eten & Drinken

6 voordelen van avocado’s speciaal voor mannen!

Jaro1300 views
avocado-gezond

De avocado is razend populair. Deze superfood zit boordevol gezonde vitaminen en mineralen. Ook zitten avocado’s vol met gezonde vetten, nutriënten en andere onmisbare stoffen. Kortom, de avocado is gezond, daar is geen twijfel over mogelijk. Daarnaast zijn avocado’s extra gezond voor mannen. Hieronder 6 avocado voordelen speciaal voor mannen!

1. Goed voor de bloeddruk

Een hoge bloeddruk komt, met name bij mannen, vaak voor. Dit is erg gevaarlijk en je hebt het vaak zelf niet eens door. Hoe langer je (ongemerkt) met een te hoge bloeddruk rondloopt, hoe gevaarlijker het is. Je kunt je bloeddruk verlagen door gezond te eten. En je raad het al: de avocado kan helpen om je bloeddruk te reguleren. Alle vitamines, zuren en mineralen in deze superfoor helpen om de bloeddruk in balans te brengen én te houden!

2. Voedingsstoffen worden beter opgenomen

Gezond eten is belangrijk, maar dan moeten deze voedingsstoffen wel opgenomen worden in je lichaam. Laten Avocado’s er nu net voor zorgen dat belangrijke voedingsstoffen beter opgenomen worden in je lichaam. Avocado’s hebben een super positief effect op je spijsvertering: Voorbeeld: Calcium wordt over het algemeen niet zo goed opgenomen door je lichaam. Wanneer je calcium rijke producten nuttigt in combinatie met avocado, zal de calcium beter opgenomen worden en daar plukt jouw lichaam de vruchten van!

avocado-gezond-2

Lees ook: Welke olie is het gezondst om mee te koken?

3. Avocado-olie

De moderne man kook, punt. De avocado kun je ook prima gebruiken om mee te koken. De vrucht heeft een boterachtige textuur welke zich perfect leent voor wok- of ovengerechten. Daarnaast is avocado-olie ideaal om mee te koken op hoge temperatuur. Als je dit doet met bijvoorbeeld olijfolie, dan zullen er vitamines en andere essentieel voedingswaarde verloren gaan. De avocado-olie houdt de groente in tact en zorgt ervoor dat deze hun gezonde eigenschappen behouden!

4. Avocado pit

Avocado’s hebben, zoals je waarschijnlijk al weet, een gigantische pit. De meerderheid van de mensen gooit deze rare pit na het bereiden van de avocado linea recta in de prullenbak. In het vervolg kun je deze beter bewaren. Deze pit zit namelijk vol met vezels en aminozuur. Deze zijn weer belangrijk bij de preventie van meerdere ziektes. Je kunt de pit natuurlijk niet zomaar eten, deze is immers veel te hard! Het beste kun je hem fijnsnijden of raspen en door een (dip)sausje gooien. Of bijvoorbeeld door een smoothie!

avocado-gezond-3

Lees ook: Zelf je pizza maken: De ideale activiteit voor op een eerste date!

5. Super vullend!

Om deze lijst af te sluiten: avocado’s zorgen voor een langdurig ‘vol’ gevoel. Je houdt als het ware je lichaam voor de gek. Zoals we eerder schreven zitten deze supervruchten vol met vezels en goede vetten. Je lichaam heeft even de tijd nodig om deze te verteren en dat zorgt voor een langdurig verzadigd gevoel. Wat weer als gevolg heeft dat je minder (onnodige) calorieën tot je neem!

6. Lage Glycemische Index

Avocado’s hebben een extreem lage GI. Dit houdt in dat ze bijna geen koolhydraten bevatten. Dat maakt deze vruchten ideaal om af te vallen. Te veel avocado eten is echter ook niet goed. Een halve avocado van zo’n 15 gram bevat namelijk al 150 calorieën!

Hoeveel avocado eet jij? Wist jij dat van die pit? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response