Reizen

6 zonnige vakantiebestemmingen voor in het voorjaar!

Jaro833 views
zonnige-vakantiebestemmingen-voorjaar

Een zonvakantie in het voorjaar is erg populair. Waar je in december en januari lekker wilt genieten van de kou, ben je er waarschijnlijk in februari en maart al helemaal klaar mee. Wat zijn de beste vakantiebestemmingen voor in het voorjaar? Wij hebben de leukste vakantiebestemmingen voor in het voorjaar op een rijtje gezet!

Vakantiebestemmingen voorjaar

Steeds meer mensen gaan (ook) in het voorjaar op vakantie. Dit kan zijn een zonnige vakantie in februari, maar ook een vakantie in maart of april. Want zelfs in deze maanden kan het weer in Nederland nog grijs zijn… Een vakantie in maart in de zon doorbrengen is dus nog niet eens zo’n gek idee. Wat zijn de beste vakantiebestemmingen voor februari, maart en april? Wij hebben ze op een rijtje gezet!

1 Lissabon

Stedentrips zijn nog steeds razend populair, zo ook in het voorjaar. Een van de beste vakantiebestemmingen voor maart en april is Lissabon. Deze indrukwekkend mooie Portugese stad is ideaal voor een kort reisje in het voorjaar. Je bent er zo met het vliegtuig, het weer is er rond deze tijd van het jaar zacht en zonnig én je hebt echt even het gevoel op vakantie te zijn. Wat zijn echte aanraders in Lissabon? Uiteraard een ritje in de idyllische tram, maar ook een bezoekje aan het strand en rondlopen op de boulevard zijn echte aanraders! Verder is Lissabon ook erg trendy en vind je er de leukste winkeltjes en hippe eettentjes.

2 Dubai

Dubai, je houdt ervan of je haat het… Deze indrukwekkende plek is in ieder geval een uitstekende vakantiebestemming voor in het voorjaar. Het weer is er in principe het hele jaar door heerlijk warm en zonnig. Daarnaast is het waarschijnlijk een van de meest bizarre steden op aarde. Recentelijk opgebouwd middenin een droge woestijn. Je vindt er de meeste indrukwekkende moderne architectuur en ontiegelijk veel luxe. Denk aan dure sportwagens, beroemdheden, dure restaurants en populaire merkwinkels. Maar wees gerust, ook als je niet veel geld wilt uitgeven kun je hier heerlijk vertoeven!

3 Cyprus

Eilanden doen het altijd goed in het voorjaar, zo ook Cyprus. Waar het op Mallorca nog best fris kan zijn in het voorjaar, heb je daar op Cyprus waarschijnlijk geen last van. Dit eiland ligt in het oostelijke Middellandse Zeegebied. Dit zeegebied ligt relatief ‘beschut’, wat ervoor zorgt dat het hier het hele jaar door lekker weer is. Cyprus zelf is een interessant eiland waar meer dan genoeg te doen is. Denk natuurlijk aan witte zandstranden, maar ook historische bouwwerken, een skigebied (ja, echt!) én een prachtig landschap. De prijzen hier liggen ook relatief laag, wat deze vakantiebestemming low-budget maakt!

zonnige-vakantiebestemmingen-voorjaar-cyprus

Lees ook: 6 mannelijke vakantiebestemmingen in Marokko!

4 Agadir

Een andere ideale vakantiebestemming voor in het voorjaar: Agadir. Deze stad in het Zuidoosten van Marokko is ideaal voor een vakantie in februari, of zelfs januari. Hier is het ’s winters nog heerlijk weer met temperaturen van 25 graden Celsius. Ook de zee heeft een heerlijk zachte temperatuur, zwemmen is dus prima mogelijk. Agadir zelf is een stad met een Europees tintje. Hier kun je namelijk op veel plekken gewoon alcohol kopen én je vindt er ook westerse winkels. De stad is behoorlijk toeristisch, maar de omliggende dorpjes zijn rustiger en hier kun je meer socializen met de locals. Ook kun je aan deze kust geweldig surfen!

5 Sevilla

Sevilla is een stad in het zuiden van Spanje. Deze stad staat natuurlijk bekend om de rijke historie, maar ook om het unieke klimaat. Zo staat Sevilla in alle lijstjes met warmste plekken van Europa en kun je hier genieten van maar liefst 3.000 zonuren per jaar. In de zomer is het hier voor de meeste mensen té warm (het is er geregeld boven de 40 graden Celsius), maar in het voorjaar is het er heerlijk. Denk aan heerlijke tapas, veel gezelligheid, alle planten en bomen in bloei én een bruisend uitgaansleven. Wat wil een man nog meer?

6  Sicilië

We sluiten af met het Italiaanse Sicilië. In de zomer is dit eiland eigenlijk net té warm en droog. In het voorjaar daarentegen is het hier heerlijk vertoeven. De natuur staat hier in maart en april volop in bloei en het aantal bijzondere bloemen op dit eiland is ontelbaar. Ook de dorpjes op Sicilië zijn erg gezellig. Echt het typische Italië zoals je dat kent van de films. Ga vooral lekker uit eten want de Siciliaanse keuken wordt wereldwijd hoog aangeschreven. Kortom, Sicilië is een ideale vakantiebestemming voor in het voorjaar!

Ga jij dit voorjaar nog op vakantie? Zo ja, waar gaat de reis naartoe? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response