Eten & Drinken

7 eenvoudige, calorierijke snacks 

Jaro1760 views
calorierijke voeding 2

Waar overgewicht een algemeen bekend probleem is, wordt ondergewicht, met name bij mannen, erg onderschat. Dit is in onze ogen onterecht, aangezien er behoorlijk wat mannen zijn die hiermee zitten. Ondergewicht kan zorgen voor onzekerheid, maar dit kan ook gevaarlijk zijn. Ben jij aan de dunne kant en zou je graag wat aan willen komen? Wij hebben X calorierijke snacks op een rijtje gezet waarmee je geheid aankomt!

1 Volle melk en yoghurt

Zuivel is een uitstekend voedingsmiddel. Sporters die willen afvallen kiezen vaak voor de magere variant, maar wanneer je wilt aankomen kun je beter kiezen voor volle zuivel. Denk bijvoorbeeld aan volle melk of volle yoghurt. Griekse yoghurt bevat bijvoorbeeld 10% vet en is een ideale calorierijke snack!

2 Pindakaas

Op het gebied van broodbeleg is pindakaas de absolute winnaar. Pinda’s zitten namelijk vol met (gezonde) vetten. Een eetlepel pindakaas bevat al 200 calorieën. Voortaan dus je broodje dubbel insmeren met dit bruine goedje!

3 Noten

Na het vorige punt gelezen te hebben, mag het geen verrassing zijn dat noten ook ideaal zijn als calorierijke snack. Een klein handje noten bevat al gauw 100 calorieën en veel eenvoudiger ga je het ook niet krijgen. Noten die erg calorierijk zijn: pinda’s, cashewnoten, amandelen, pistachenoten.

4 Kaas

Net als volle melk en Griekse yoghurt, zit ook kaas vol calorieën. Wel is het aan te raden om niet al teveel kaas te eten, aangezien de meeste kaas ook erg zout is. Kaas is echter wel ideaal om calorieën aan een maaltijd toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan Parmezaanse kaas over je pasta, feta in je salade of natuurlijk gewoon een blokje kaas bij je glaasje wijn!

5 Avocado

De avocado behoort gegarandeerd tot de populairste voedingsmiddelen van de afgelopen jaren. Deze superfood komt geregeld positief in het nieuws en mag dus ook in dit rijtje niet ontbreken. Avocado’s zitten vol met calorieën en zijn daarnaast super gezond. Ze zitten vol met gezonde vetten, mineralen, vitamines en antioxidanten. Je kunt een avocado gewoon uitlepelen, maar ook blenderen en er een heerlijke quacamole van maken! Een avocado bevat gemiddeld zo’n 350 calorieën!

6 Dadels

Dadels zitten vol met calorieën én goede voedingsstoffen. Zo zitten dadels vol met onder andere vitamine B6, magnesium en kalium. Pas wel op met dadels: ze bevatten namelijk ook ontiegelijk veel suiker. Zo zit er ongeveer 60 gram suiker in 100 gram gedroogde dadels!

calorierijke voeding

Lees ook: Weight Gaining shakes: do’s and dont’s!

7 Versgeperst sap

Door de jaren heen is meerdere malen bewezen dat de ‘gezonde’ fruitsapjes in de winkel niet zo gezond zijn als dat ze gepresenteerd worden. Wanneer je echter wilt aankomen komen deze sapjes wel handig van pas. Een glas sap bevat namelijk al gauw zo’n 150 calorieën. Het best kun je de sapjes zelf maken, aangezien er in de kant en klare sapjes veel toegevoegde suikers zitten.

Wat is jouw favoriete calorierijke snack? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response