Gadgets

7 grappige en functionele gadgets voor op kantoor

Dion1607 views

We houden van gemakken in het leven. Kijk wat we tegenwoordig allemaal met onze smartphones kunnen doen waar we in het verleden aanzienlijk meer moeite voor moesten doen. Gemakken in ons dagelijks leven zijn dus gewild, maar velen van ons besteden vele uren per week op kantoor. Wat extra gemakken daar kunnen dus ook geen kwaad. Daarom hebben creatieve slimmeriken allerlei gadgets en producten verzonnen die onze werkdag een stukje makkelijker of leuker kunnen maken. We presenteren hier zeven grappige en functionele gadgets voor op kantoor.

Zit/sta-bureau

Aan zit sta bureaus is weinig grappigs, maar op het gebied van ergonomie zijn ze wel bijzonder functioneel. De hele dag achter een bureau zitten, wat veel mensen doen om hun brood te verdienen, is niet goed voor ons en daar beginnen we ons steeds meer bewust van te worden. Daarom werken sommige mensen al staand. Maar ook dat is ergonomisch niet verantwoord wanneer je het de hele dag doet. Een zit/sta-bureau geeft je beide opties met een makkelijke bediening om te kunnen wisselen tussen zitten en staan. Zorg dus voor voldoende speling met je kabels en ga voor zo’n ergonomisch verantwoord bureau.

USB-bekerwarmer

We drinken graag een kop koffie op kantoor, maar vaak genoeg gaan we ook weer zo op in het werk dat we onze koffie vergeten. Het gevolg: koude koffie, en dat is gewoon smerig om te drinken. Weggooien is natuurlijk ook zonde. Met een USB-bekerwarmer blijft jouw koffie een stuk langer warm. Het is in feite een warmhoudplaatje dat je aan kunt sluiten op een USB-poort van je computer, zodat hij daar z’n stroom vandaan kan halen. Handig en ook wel een beetje grappig.

Zelfroerende kop

Drink jij melk en/of suiker in je koffie, maar heb je een hekel aan roeren? Schijnbaar bestaan zulke mensen daadwerkelijk, anders was de ‘self-stirring mug’, de zelfroerende kop, niet uitgevonden. Deze zorgt er zelfstandig voor dat de inhoud van de kop in beweging komt, zodat alles netjes voor je gemengd wordt. Een leuk cadeau voor op kantoor voor iemand die je kent die echt ontzettend lui is.

Thirsty Bird Water Dispenser

Drink jij liever water op kantoor? Met de Thirsty Bird Water Dispenser kun je zelf water tappen op je werkplek. Je kunt er een fles van een halve, hele of zelfs twee liter in plaatsen en daar vervolgens glaasjes uit tappen. Zo heb je ook wat te drinken om aan te bieden aan anderen die langskomen.

Robo USB-hub

Heb jij geen USB-poort over voor je bekerwarmer, en wellicht ook niet voor andere apparaten die wel graag zou willen aansluiten? Dan is een USB-hub handig. Dat is een apparaat dat je aansluit op één USB-poort maar zelf meerdere USB-poorten voor andere apparaten heeft. Zo kun je alsnog meerdere apparaten van stroom voorzien. Zo’n USB-hub bestaan in verschillende vormen, waarvan de Robo USB-hub waarschijnlijk de leukste is: een klein robotje met een USB-poort in armen en benen.

Wearable chair

Oké, deze is redelijk functioneel maar verder vooral grappig, om niet te zeggen: een klein beetje belachelijk. Er bestaat zoiets als een ‘wearable chair’, een stoel die je aan je lichaam kunt dragen. Onder je zit het zitgedeelte gebonden, en aan je benen zitten poten en scharnieren, waardoor je eigenlijk zelf voor de stevigheid zorgt. Handig wanneer je even moet overleggen met een collega op diens werkplek, want je kunt altijd zitten. Voor de rest moet je vooral je best doen om er niet mee gezien te worden, lijkt ons.

Tomoko of Helmfon

Concentreren op kantoor kan moeilijk zijn met alles wat er om je heen gebeurt, zeker wanneer je werkt in een kantoortuin. Eigenlijk heb je dan iets nodig om al die achtergrondgeluiden en bewegingen buiten te sluiten. Daarvoor bestaat er de Tomoko, die we het beste kunnen vergelijken met zo’n kap die oude dames bij de kapper op krijgen voor hun permanentje. Het is soort van lampenkap die omgevingsgeluiden weert. In de nabije toekomst komt hopelijk ook nog de Helmfon uit, een grote helm die ook omgevingsgeluid blokkeert, maar ook een microfoon, speakers en een smartphonehouder zal krijgen. Wil je niet met een lampenkap of een bizar grote helm om je hoofd op kantoor zitten, dan kun je nu al gaan voor een intelligente koptelefoon van Sennheiser. Die kun je met je smartphone bedienen zodat hij omgevingsgeluid dempt of bepaalde geluiden uitsluit.

Leave a Response