Reizen

7 ideeën voor een actieve vriendenvakantie in Europa

Redactie MannenNieuws2040 views

Ga je een keer met je vrienden op reis? Dan wil je natuurlijk meer dan alleen maar aan het strand hangen. Het liefst ga je allemaal leuke dingen doen. Dingen die bij voorkeur ook een beetje spannend zijn. Maar ja, wat is dan een goed idee? Dat kan nog best lastig zijn. Om je daar een beetje bij op weg te helpen kan je gebruikmaken van deze zeven ideeën. Er zijn immers heus wel voldoende leuke dingen die je kunt doen als je er een aantal dagen met vrienden op uit trekt.

1 Op de racefiets

De kans dat jullie al vaak samen op de racefiets zitten is best wel groot. Fietsen is namelijk één van die moderne activiteiten die mensen doen om fit te blijven. Wat nu als je eens een bestemming kunt bezoeken die echt bekendstaat om zijn fietsvriendelijkheid? Dat is dus eigenlijk een fietsvakantie, maar dan met een schepje er bovenop. Jullie rijden immers een flink stukje harder en gewaagder dan de gemiddelde toerfietser. Een racefiets vakantie kan dus weleens precies zijn wat je zoekt. Kijk direct welke mogelijkheden er eigenlijk allemaal zijn.

racefiets europa

2 Een roadtrip

De roadtrip heeft natuurlijk een flinke reputatie opgebouwd door de jaren heen. Er zijn boeken over geschreven en films over gemaakt. Het zou natuurlijk pas echt leuk zijn als jullie je eigen verhaal over een reis van vertrekpunt A naar bestemming B konden schrijven als vriendengroep. Er zijn talloze mooie routes die jullie zouden kunnen doen. Het is dus ook slim om direct op zoek te gaan naar roadtrip tips. Voor je het weet zitten jullie midden in je eigen reis over de grote open weg. Daar hoef je zelfs niet eens Europa voor uit.

roadtrip europa

3 Op ontdekkingsreis

Een wandelvakantie klinkt in eerste instantie misschien als iets voor oude mensen. Toch is niets minder waar. Wandelen kan je immers altijd en overal. Daardoor wordt het dus ook de perfecte manier om een ontdekkingsreis te beleven. Ga bijvoorbeeld wandelen in de bergen. Of volg de lange wandelroutes die door heel Europa liggen. Onderweg kom je op allerlei fantastische plekken. Dit geeft jullie ook de kans om de band te versterken. Je krijgt namelijk bijna vanzelf de behoefte om op levens te reflecteren. Dat kan ook heel veel waard zijn voor een vriendengroep.

4 Skiën

Een actieve vakantie met vrienden hoeft natuurlijk helemaal niet altijd alleen maar in de zomer plaats te vinden. Sterker nog, de vorm die in de winter het meest voor de hand ligt, is misschien wel de oervorm van de actieve vriendenvakantie te noemen. Het gaat dan natuurlijk om een trip waarbij je gaat skiën. Een echte wintersportvakantie met alles erop en eraan. Dit is perfect voor een groep vrienden die graag ook iets leuks doen. Europa staat bekend om de fantastische skigebieden dus er is alle reden om hiervoor te gaan.

5 Kajakken

Ook watervakanties kunnen perfect zijn om actief te zijn met vrienden. In het zuiden van Europa is een flink aantal mogelijkheden als het gaat om bijvoorbeeld kajakken. Of om te kanoën als je een alternatief zoekt. Dit maakt het een zeer aantrekkelijke optie om te doen. Je leert er bijvoorbeeld ook goed samenwerken. Deze vakanties kunnen dus de vriendschapsbanden zomaar een flink stuk sterker maken. Dat is vaak ook een goede onderliggende gedachte achter het boeken van dit soort vakanties. Op het water in een boot moet je immers wel samen aan de slag.

Kajakken Europa

6 Surfen

Waar meer in het binnenland van Europa het kanoën en kajakken misschien de perfecte opties zijn op het water, daar is het aan de kust wel anders. Aan de kust zijn immers de golfen en de wind te vinden. Dit betekent dus ook dat je hier perfect met een surfplank aan de slag kunt. Is dit ook iets wat je graag met vrienden samendoet? Dan staat niets je in de weg om dit dus ook op vakantie te gaan doen. Er is een enorme kuststrook in de landen van Zuid-Europa waar je talloze goede bestemmingen voor dit type vakantie vindt.

7 Een combinatie van alles

Wie niet direct een specifieke gezamenlijke hobby heeft, kan ook voor een mengvorm kiezen. Zo zijn er bijvoorbeeld veel vakantieparken die allerlei soorten activiteiten aanbieden. Dan kan je dus gemakkelijk in een huisje verblijven en enkele dagen achter elkaar van alles doen. De ene dag kan dit iets avontuurlijks zijn terwijl de andere dag in het teken staat van iets sportiefs. De moeite van het proberen waard dus. Bovendien heb je dan ook een vaste uitvalsbasis waar je met elkaar kunt zijn om te ontspannen.

Leave a Response