LifestyleGadgets

7 Nintendo64 spellen waar je nostalgische kriebels van krijgt!

Jaro1029 views
beste-nintendo-64-spellen

De Nintendo 64 was eind Jaren 90 razend populair. Overal ter wereld ging deze spelcomputer als broodjes over de toonbank. Grote kans dat jij er toentertijd ook eentje hebt gehad. Misschien heb je er nu zelfs nog wel eentje staan. Kortom, de Nintendo 64 zorgt bij veel mannen voor nostalgische kriebels. Om deze kriebels nog wat meer te veroorzaken hebben wij de leukste Nintendo 64 spellen van vroeger op een rijtje gezet!

1 Super Mario 64

Wanneer je aan de Nintendo 64 denkt, dan denk je natuurlijk aan Mario. Deze Italiaanse loodgieter is als het ware de mascotte van Nintendo en er zijn honderden Mario spellen uitgebracht. Eén van de populairste Mario games voor op de Nintendo 64 is Super Mario 64. Dit was het eerste Mario spel dat zich afspeelde in een 3D-wereld. Vergeleken met de games van nu, zijn de graphics uiteraard afgrijselijk, maar toentertijd was het erg indrukwekkend!

2 Golden Eye 007

Naast de onschuldige Mario spellen, waren ook de James Bond spellen erg populair op de Nintendo 64. Golden Eye 007 was één van de eerste schietspellen met een overzichtelijke gameplay. Vóór dit spel waren de meeste schietspellen bijna niet te doen. Golden Eye 007 is dus een revolutionair spel in de historie van de schietspellen. De single player mode was niet zo indrukwekkend, maar we hebben allemaal wel de multiplayer mode gespeeld. Een van de beste Nintendo 64 spellen ooit als je het ons vraagt.

3 The Legend of Zelda: Ocarina of Time

Zelda is een andere Nintendo klassieker. In dit avonturenspel volg je Link, een personage dat wel wat van een elf weg heeft. The Legend of Zelda: Ocarina of Time is veruit het beste spel uit de serie en wordt door sommigen zelfs gezien als de beste game ooit. Je kunt tijdreizen, de scenario’s zijn erg creatief bedacht en het algehele gevoel wat deze game oproept is erg uniek. Je hebt echt het gevoel dat je invloed hebt op het spel en waant je in de fantasierijke wereld. Een spel dat bij de meeste mannen gegarandeerd nostalgische kriebels oproept.

beste-nintendo-64-spellen4

Lees ook: Deze 10 games speelde we allemaal als jochie!

4 Mario Kart 64

Mario Kart kennen we natuurlijk allemaal. Van de DS, van de Wii, maar vooral van de Nintendo 64. Dé partygame op de Nintendo spelcomputers sinds de jaren 90. Niets fijner als met je maten tot in de vroege uurtjes Mario Kart te spelen. Je kunt met zijn vieren tegelijk racen en op de nostalgische levels raak je nooit uitgekeken. Ook de battlemode is natuurlijk één van de hoogtepunten van dit spel. Je weet vast nog wel hoe dat ging… Elke speler heeft ballonnen achter zijn kart hangen en de bedoeling is om elkaars ballonnen lek te prikken.

beste-nintendo-64-spellen2

Lees ook: Dit zijn de 5 beste games voor de Nintendo Switch!

5 Banjo-Kazooie

Waar de PlayStation 1 en 2 uitblonken met realistische actiegames, kwamen de leukste avonturen spellen uit op de Nintendo 64. Banjo-Kazooie is één van die spellen. Deze vrolijke avonturengame heeft qua gameplay wel wat weg van Super Mario 64. Er zit veel humor in het spel en hoewel de game kinderlijk oogt, is het af en toe ook erg uitdagend.

6 Super Smash Bros

En we gaan verder naar een andere klassieker: Super Smash Bros. Wij hebben dit spel vroeger helemaal stuk gespeeld. Het principe is eenvoudig: zorg ervoor dat je tegenstander uit de arena raakt. De levels zijn gebaseerd op populaire games van Nintendo en al je favoriete personages komen in de game voor. Mario, Pikachu, Link, Samus, Star Fox en Kirby. Het spel is redelijk eenvoudig, maar dit zorgt er juist voor dat Super Smash Bros zo verslavend is.

beste-nintendo-64-spellen2

Lees ook: Bewezen: gamen is goed voor het geheugen!

7 Donkey Kong 64

Wanneer je Nintendo zegt, dan zeg je natuurlijk ook Donkey Kong. Deze gigantische aap met een vriendelijk karakter is één van de leukste personages op de Nintendo 64. Donkey Kong 64 is een spel dat erg lijkt op Super Mario 64 en sommige fans zijn er zelfs van overtuigd dat deze game beter is. De levels zijn gigantisch, je kunt spelen met verschillende ‘Kongs’ en grafisch ziet het er ook allemaal top uit. Dit spel was toentertijd niet erg populair, maar elke Nintendo 64 fan zou deze game ooit eens moeten spelen.

En… Had jij vroeger ook een Nintendo 64 staan? Zo ja, wat waren jouw favoriete games? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response