Reizen

7 redenen waarom ook mannen op cruise moeten!

Jaro946 views
mannen-cruise

Veel mannen denken bij een cruisevakantie wellicht niet direct: let’s go! Vaak wordt een cruise geassocieerd met wat oudere echtparen en vrouwen die niet meer op zichzelf de wereld kunnen ontdekken. Er zijn tegenwoordig echter cruises in alle soorten en maten. Een groot deel van deze cruises past uitstekend bij de wensen van veel mannen. Als je niet zeker weet of een cruise ook iets voor jou is: hier zijn 7 redenen waarom ook mannen op een cruise zouden moeten gaan.

1. Comfort

Er is weinig zo comfortabel als een luxe cruise vakantie met je vrienden. Een groot comfortabel voordeel is bijvoorbeeld dat je iedere avond in hetzelfde bed slaapt. Je hoeft maar een keer jouw koffer uit te pakken en kunt vervolgens genieten van alles wat er om je heen veranderd. Eigenlijk heb je tijdens de cruise een eigen huisje dat wordt rondgevaren over de wereld.

2. Iedere dag iets nieuws

Vaak vaart het cruiseschip in de nacht en word je iedere ochtend op een nieuwe plek wakker. Als je jouw hut uitkomt zul je direct kunnen genieten van een nieuw uitzicht. Tijdens een cruise zie je eigenlijk gewoon heel veel van de wereld.

3. Varen

In de gouden eeuw stonden de Nederlandse mannen bekend om het bevaren en ontdekken van de zeeën. Veel mannen vinden het bevaren van de zeeën ook vandaag de dag een geweldige en mannelijke belevenis.

mannen-cruise-2

Lees ook: Altijd al in een kasteel willen verblijven? Deze kastelen zijn te huur via Airbnb!

4. Waar voor je geld

Er zijn weinig vakanties die je zoveel bieden als een cruise. Je hebt niet te denken aan het regelen van een verblijf of vervoer want de cruise is eigenlijk alles in een. Vaak zijn ook eten en zelfs drankjes bij de prijs van de cruise inbegrepen. Je hoeft dus eigenlijk nauwelijks geld mee te nemen wanneer je op een cruise gaat. De prijs-kwaliteitverhouding van een cruisevakantie is eigenlijk gewoon ongeëvenaard als je het vergelijkt met andere vakanties.

5. Ontspannen

Het prettige aan een cruise is dat je eigenlijk nergens aan hoeft te denken. Je bezoekt meerdere bestemmingen en hoeft je geen zorgen te maken over de bestemmingen die je aan zult doen. Een cruise is in veel gevallen een strandvakantie en citytrip(s) in een. Je kunt gewoon rustig op de cruise ontspannen en afwachten waar de boot je zal brengen.

mannen-cruise-3

Lees ook: De zomer komt eraan: 5 mannelijke vakantiebestemmingen!

6. Activiteiten op de cruise

Op het cruiseschip zelf is uiteraard ook genoeg te doen. Vaak zijn er zwembaden, bioscopen, fitnesscentra en wellnessfaciliteiten te vinden op het schip. Dit zijn allemaal heerlijke plekken om lekker met je vrienden te ontspannen en genieten. Veel cruises hebben ook nog andere specifieke activiteiten zoals yogalessen of kookworkshops.

7. Sfeer

De sfeer op een cruisevakantie is altijd uitstekend. Het personeel is vriendelijk en behulpzaam en gewend om met verschillende soorten passagiers op te gaan. Het leuke aan een cruise is dat alle mensen die je op de boot tegenkomt ook op vakantie zijn en dus in een positieve stemming. Hierdoor is de sfeer op een cruise altijd goed en ontstaan er vaak leuke contacten met andere mensen op de cruise. Alles bij elkaar is een cruise een geweldig idee voor een mannenvakantie.

Ben jij weleens op cruise geweest? Wat vond je daarvan? Laat het weten in de comments hieronder!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response