AutomotiveFeaturedNieuws

7 signalen dat je auto toe is aan de sloop

Danny Bijl3 comments2640 views
Roestige auto

Afscheid nemen van je auto kan moeilijk zijn. Misschien voel je je emotioneel verbonden met de eerste auto die je jaren geleden kocht of wil je simpelweg niet in de buidel tasten voor een nieuwe wagen. Vraag je je af of het nu toch echt tijd is om afscheid te nemen? Hier volgen 7 signalen dat je toe bent aan een nieuwe auto.

Je ‘Check Engine’ lampje blijft branden

Wanneer je check engine lampje altijd aanstaat kan het je niet meer waarschuwen wanneer er zich een écht probleem voordoet. De waarschuwingslampjes in je auto zijn geen ‘licht accenten’ en als iedere hobbel die je neemt een nieuwe lading lampjes doet oplichten, is het tijd om naar een nieuwe auto uit te kijken.

Reparaties kosten meer dan de auto zelf

Als je in een barrel rondrijdt in een poging geld te besparen, bedenk je dan wel dat al die reparatiekosten ook aantikken. Wanneer je voor je jaarlijkse reparatiekosten een nieuwe auto zou kunnen kopen, is het tijd om afscheid te nemen.

Ze vieren feest bij het tankstation als je aan komt rijden

Oude auto’s gaan over het algemeen (veel) minder efficiënt met brandstof om dan nieuwe modellen. Kijk eens naar de zeer benzine-zuinige goedkope modellen die veel fabrikanten in de laatste jaren op de markt hebben gebracht. De besparing op benzine kan je nieuwe auto uiteindelijk een koopje maken.

Tanken

Je laat een spoor van roest en kleine onderdelen achter als je rijdt

Roest verspreid zich door je auto en kan je chassis onherstelbaar beschadigen. Als je tijdens het rijden constant stukken metaal verliest is het echt tijd om naar een nieuwe auto uit te kijken.

Roestige auto

De kilometerteller is het klokje rond gegaan

Heb je de kilometerteller zo hoog op laten lopen dat hij de nul opnieuw is gepasseerd? Gefeliciteerd: Je hebt overduidelijk bijzonder goed voor je auto gezorgd om deze mijlpaal te bereiken. De kans is echter zeer groot dat je auto in de loop der kilometers steeds meer kuren is gaan vertonen.

Kilometerteller

Je doet je deuren nooit op slot

Je nooit zorgen maken dat je auto wordt gestolen is misschien een fijne gedachte, maar de kans is groot dat je je dan wel zorgen moet maken over de staat van je auto. Zelfs de meest uitgeleefde auto’s zijn als sloopauto nog iets waard, dus zoek een goede inkoper en verkoop je barrel. Een paar euro is namelijk nog steeds meer dan je vangt wanneer je auto compleet verdwenen is.

Het vervangen van duct tape is onderdeel van je onderhoud

Of je duct tape nu de motorkap dicht houdt, je bumper op z’n plaats houdt of de gaten in je bekleding bedekt: Op het moment dat het grootste deel van je auto uit duct tape bestaat is het tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe wagen.

Herken je jezelf in één of meer van de bovenstaande punten? Dan is het toch echt tijd om jezelf een te oriënteren op een nieuwe auto. Het klinkt misschien als een hele investering, maar je bespaart vaak direct op kosten als benzine, de verzekering of de wegenbelasting en je rijdt over het algemeen een stuk veiliger.

3 Comments

  1. Wanneer je steeds vaker langs de garage moet voor het vervangen of repareren van onderdelen is dat vaak een teken dat je auto zijn beste tijd heeft gehad! Mij werd ook aangeraden om mijn auto in te ruilen. Gelukkig kreeg ik hier nog geld voor wat ik kon bijleggen voor mijn nieuwe auto.

Leave a Response