FeaturedGadgets

7 tips voor de aanschaf van een spiegelreflexcamera

Danny Bijl1283 views
Canon EOS 1D X

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een spiegelreflexcamera aan te schaffen. Een spiegelreflexcamera maakt niet alleen de mooiste foto’s, maar is bovendien erg veelzijdig en in vele verschillende situaties te gebruiken. Door de grote populariteit van spiegelreflexcamera’s, zijn er de afgelopen jaren steeds meer spiegelreflexcamera’s op de markt gekomen. Door het grote aanbod is er altijd wel een camera te vinden die bij jou past, maar wordt de aanschaf van de perfecte camera wel lastiger. Ga jij jouw eerste spiegelreflexcamera aanschaffen en kun je wel wat tips gebruiken? Lees dan in dit artikel welke zeven tips je in ieder geval moet raadplegen bij het aanschaffen van jouw eerste spiegelreflexcamera.

Canon EOS 1D X

Tip 1: test diverse camera’s in de hand

De kwaliteit van verschillende spiegelreflexcamera’s is vaak erg vergelijkbaar. Wat de camera’s van merk A anders maakt dan de camera’s van merk B, is voornamelijk hoe de camera in de hand ligt. Misschien weet je al wel welke camera je prettig in de hand vindt liggen, maar toch wordt aangeraden om diverse camera’s eens uit te proberen door de apparaten echt op te pakken.

Tip 2: kijk in je omgeving wie wat gebruikt

Heb je mensen in je omgeving die op dit moment al spiegelreflexcamera’s gebruiken? Vraag dan eens aan hen wat hun ervaringen zijn. Laat je niet te veel leiden door de verhalen van anderen, maar houd de positieve of negatieve verhalen wel in je achterhoofd.

Tip 3: bepaal wat je met de camera wil doen

Wil je foto’s blijven maken als amateur, dan kun je gemakkelijk uit de voeten met een goedkoper merk. Wil je echt doorgroeien, dan kun je beter investeren in een wat duurder merk of in een merk dat ook echt doorgroeimogelijkheden biedt in de vorm van meer uitgebreide camera’s.

Tip 4: staar je niet blind op megapixels

Veel mensen denken dat de kwaliteit van een camera wordt bepaald door het aantal megapixels dat een camera heeft. Bij goedkopere camera’s is dit vaak wel het geval, maar bij spiegelreflexcamera’s maakt het niet zo veel uit of je een camera met iets meer of iets minder megapixels koopt. Staar je dus niet blind op het aantal megapixels, maar bepaal je keuze voor de beste camera ook op basis van andere kenmerken.

Tip 5: test de snelheid van een camera

Je denkt er misschien niet bij na, maar de snelheid van een camera is erg belangrijk. Moet je steeds lang wachten voor je een foto kunt maken, dan is de kans groot dat je belangrijke fotomomenten mist en dit zorgt voor irritatie. Investeer je in een snelle camera, dan heb je hier later zeker profijt van.

Tip 6: lees reviews van andere fotografen

Heb je interesse in een bepaald model camera? Lees dan reviews van andere fotografen om te achterhalen wat zij van deze camera vinden. Let wel goed op dat je alleen reviews leest van mensen die de camera ook daadwerkelijk gebruikt hebben en niet van mensen die voorstander of tegenstander zijn van een bepaald merk en daarom een review plaatsen.

Tip 7: kies vooral zelf

Tot slot is het belangrijk om de keuze voor jouw perfecte voornamelijk zelf te maken. De meningen van vrienden en vriendinnen, experts en andere fotografen is zeker wat waard, maar uiteindelijk kies je zelf voor een camera.

Alle tips gelezen? Ga op zoek naar jouw perfecte camera
Als je alle tips in dit artikel gelezen hebt, kun je goed voorbereid op zoek gaan naar de beste camera. Houd vooral in je achterhoofd dat je niet snel hoeft te beslissen, maar alle modellen vooral tegen elkaar af moet wegen voor de beste keuze. Succes!

Leave a Response