Automotive

7 tips voor het financieren van je auto

Redactie MannenNieuws1 comment1699 views

Wil je een nieuwe auto kopen, maar heb je daar niet direct genoeg geld voor? Er zijn voldoende mogelijkheden om de aankoop van een nieuwe auto te financieren. Een financiering geeft je ruimte om de auto van je dromen te kopen. Hier vind je 7 tips voor het financieren van je auto.

1. Verkies een persoonlijke lening boven een doorlopend krediet

Je kunt een auto financieren via de bank, een kredietverstrekker of financieringsmaatschappij. Een persoonlijke lening is vaak een betere optie dan een doorlopend krediet. Bij een persoonlijke lening betaal je namelijk een vaste rente en weet je precies wanneer je de lening hebt afbetaald. Een doorlopend krediet heeft een variabele rente en geen vaste looptijd.

2. Aanbieders van autoleningen met elkaar vergelijken

Door de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken, kun je tot de meest gunstige premies en voorwaarden komen. Vraag zo veel mogelijk offertes op of ga online aan de slag via diverse vergelijkingswebsites.

3. Regel een goede autoverzekering

Wanneer je kiest voor een autofinanciering, is het slim om ook goed te kijken naar je autoverzekering. Door je auto goed te verzekeren, voorkom je dat je met een restschuld blijft zitten in het geval van een flinke autoschade.

4. Doe een aanbetaling

Voordat je een autofinanciering regelt, is het wellicht een optie om een aanbetaling te doen. Je hoeft daardoor een minder hoge lening af te sluiten, waarmee je flink wat kosten bespaart.

5. Zet alle kosten op een rijtje

Naast de maandelijkse aflossing van een lening, betaal je natuurlijk nog veel meer kosten voor de auto. Denk aan de brandstof, de autoverzekering en de wegenbelasting. Zet alle kosten voor jezelf eens op een rijtje. Kun je aan alle betalingsverplichtingen blijven voldoen of is het beter om nog een tijdje door te sparen?

6. Een lening afsluiten via de dealer

Het kan interessant zijn om de autofinanciering te regelen via de dealer waar je de auto koopt. Soms kun je dan gebruikmaken van een fifty-fiftydeal, waarbij je de mogelijkheid krijgt om de auto in twee delen te betalen. Maar let op: geld lenen is nooit gratis!

7. Stem de looptijd af op de levensduur

Een nieuwe auto verliest de eerste jaren snel zijn waarde. Probeer daarom de looptijd van de lening zo veel mogelijk af te stemmen op de levensduur van de auto. Stel je voor dat je over 3 of 4 jaar een nieuwe auto wilt, dan voorkom je dat je met een grote restschuld blijft zitten.

Er zijn verschillende websites waar je een proefberekening kunt maken voor de autofinanciering, zodat je kunt berekenen wat je maximaal kunt lenen. Kortom, genoeg informatie en tips om mee aan de slag te gaan en zo een verstandige keuze te maken. Uiteraard wensen wij je veel rijplezier toe in je nieuwe auto!

1 Comment

Leave a Response