Uncategorized

8 bestemmingen om deze kerst met je vriendin te bezoeken!

Jaro1057 views
kerst-bestemmingen-met-vriending

Nog iets meer dan een maand en dan staat het kerstfeest weer voor de deur. De meeste mensen hebben eind december vakantie en kunnen de feestdagen dus met familie doorbrengen. Ook het boeken van een reisje gebeurd vaak in de kerstvakantie. In Nederland is het koud en grauw, terwijl het op andere plekken op de wereld zonnig en warm is. Heb jij een lieve vriendin en wil je haar meenemen op een romantisch kerstreisje? Wij hebben 8 romantische bestemmingen voor kerst op een rijtje gezet!

Met kerst op vakantie

Veel mensen kiezen ervoor om de kerstdagen door te brengen met familie. Een trend van de laatste jaren is echter op vakantie gaan met de kerst. Kerst vieren in het buitenland is ook een echte aanrader. Er zijn heel wat mooie plekjes op de wereld waar je een romatisch kerstfeest met je partner kunt doorbrengen. Hieronder 8 romantische aanraders!

1 Praag | Tsjechië

Denk je dat kerst grootschalig gevierd wordt in Nederland? Dan ben je nog niet in Tsjechië geweest! Praag wordt elk jaar rond de kerstdagen omgetoverd tot een sprookjesachtige plek. Denk aan gezellige kerstmarkten, straten versierd met prachtige kerstversiering en een gemoedelijke en liefdevolle sfeer in de stad. Bovendien behoort Praag tot de goedkope bestemmingen in de kerstvakantie. Het is in deze stad relatief goedkoop en je kunt er ook goedkoop naartoe reizen. 

2 Canarische eilanden | Spanje

Altijd al de kerstdagen in je zwembroek willen doorbrengen? Breng dan een bezoekje aan de Canarische eilanden met kerst. Hier kun je nog genieten van een graadje of 20 overdag en de zon zal het grootste gedeelte van de dag heerlijk schijnen. Romantische kerstmarkten en schaatsbanen hoef je hier niet te verwachten, maar je kunt wel heerlijk zwemmen in de zee en aan het strand liggen. Een mens kan niet alles hebben natuurlijk!

3 Aruba | Nederlandse Antillen

Een andere zonnige bestemming die erg populair is onder Nederlandse koppels is Aruba. Hier kun je rond de kerstdagen van nog hogere temperaturen genieten. Een echte tropische kerstbestemming dus. Denk aan drankjes doen in een van de vele beachbars, excursies op de quad en naar bed gaan met een indrukwekkend mooie ondergaande zon. Ideaal voor als jij en je vriendin niet zo van de kou houden en heerlijk aan de winter willen ontsnappen!

4 Rovaniemi | Finland

Wat is een lijst met de beste kerstvakantie bestemmingen zonder de officiële thuisbasis van niemand minder dan de kerstman zelf? Finland it is! Bereid je voor op een koude kerst, maar dat is natuurlijk alleen maar gezellig. Veel sneeuw, lage temperaturen en jullie zullen veel tijd voor de openhaard doorbrengen. Op deze plek vindt je zelfs een heel kerstdorp genaamd ‘Santa Clause Village’. 

5 Zagreb | Kroatië

Een stad die echt transformeert rond de kerstdagen is Zagreb. De Kroatische hoofdstad heeft niet voor niets jaren achter elkaar de prijs voor mooiste kerstmarkt van Europa in de wacht gesleept. In werkelijkheid zijn er in de stad meerdere kerstmarkten en kun je in de hele stad de gezellige kerstsfeer proeven. De Kroaten beginnen maanden van tevoren al met de voorbereidingen. Naast markten worden er ook verschillende optredens gegeven, staan er gezellige kraampjes in de stad én de schaatsbaan mag natuurlijk ook niet ontbreken!

6 New York | De Verenigde Staten

Op menig bucketlist staat natuurlijk het doorbrengen van de kerstdagen in New York. Het is geen goedkoop geintje en je zult zeker niet de enige zijn die de kerstdagen in deze stad doorbrengt, maar dit maakt het niet minder speciaal. Straten, gebouwen en parken zijn tot in de kleinste details versiert en je waant je echt in een sprookjesachtige wereld. Zorg wel dat je hier op eerste kerstdag al bent, want tweede kerstdag wordt in New York bijna niet gevierd.

kerst-new-york

Lees ook: Glitterbaard: dé kersttrend voor mannen!

7 Sydney | Australië

Een andere ‘dure’ kerst bestemming is Sydney. Helemaal aan de andere kant van de wereld wordt het kerstfeest net zo uitbundig gevierd als in Nederland. Eén groot verschil: het seizoen. In Sydney is het tijdens de kerstmaand namelijk hartje zomer. Vergeet je zwembroek dus niet in te pakken. Je zult dus romantisch buiten kunnen dineren met je partner. Betekent dit dat de kerstsfeer ver te zoeken is? Zeker niet. Alle straten zijn versierd en ook de Australiërs pakken groot uit!

8 Valkenburg | Nederland

We sluiten deze lijst met romantische kerstbestemmingen af met een Nederlandse plek: Valkenburg. Valkenburg ligt in Limburg en wordt gezien als dé kerststad van Nederland. Denk aan kerstmarkten, schaatsbanen en een waar sprookjesbos. Ook vindt er rond de kerstdagen een kerstparade plaats. De ‘Christmas Fairytales Parade’ wordt jaarlijks gelopen en loopt dwars door het centrum van de stad.

Zo, dit waren onze kerst bestemmingen voor een romantisch reisje met je vriendin. Wat gaan jullie dit jaar met de kerstdagen doen? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response