Lifestyle

8 dingen waar je als man nooit geld op moet besparen!

Jaro919 views
ervaringen

Geld is natuurlijk van groot belang in ieder leven. Je koopt er dingen van die je nodig hebt en vaak ook dingen die je minder hard nodig hebt maar die wel leuk of prettig zijn. Er zijn van die fases dat het allemaal net even iets te snel gaat met je geld en dat je manieren zoekt om wat te besparen. Je kunt geld maar één keer uitgeven en het is daarom raadzaam goed na te denken over waar je wel en niet geld aan uit wilt geven. Er zijn wel een aantal dingen waar je als man absoluut geen geld op moet besparen. We bespreken hieronder 8 belangrijke zaken waar je nooit geld op moet besparen!

Schoenen

Een goed paar schoenen zorgt voor comfort en een goede uitstraling. Goedkope schoenen lijken in eerste instantie een goede optie, maar over het algemeen slijten deze schoenen ook veel sneller. Zorg dat je in ieder geval een goed paar sneakers en nette schoenen hebt zodat je zowel casual als zakelijk met mooie schoenen voor de dag kunt komen. Een stevig paar schoenen gaat met goed onderhoud een paar jaar mee dus op de lange termijn is het de investering zeker waard.

Een goed pak

Kleren maken de man en dat geldt zeker voor een goed pak. Je hoeft niet elke maand honderden euro’s uit te geven om er goed verzorgd bij te lopen. Zorg voor een aantal goede basics en een pak dat zit als gegoten. Van een goed pak heb je waarschijnlijk jaren plezier dus het is een wat hogere aanschafprijs dubbel en dwars waard.

goed pak

Lees ook: Outletshoppen: 5 voordelen!

Telefoon en laptop

Op de aankoop van een goede telefoon en laptop moet je zeker niet willen bezuinigen. Zeker wanneer je voor jouw werk of opleiding veel online moet doen is het belangrijk dat je over goede apparatuur beschikt. Dit scheelt een hoop tijd en moeite en zorgt ervoor dat je een stuk efficiënter te werk kunt gaan.

Spotify en Netflix abonnementen

We leven in een tijd dat muziek, series en films haast onbeperkt beschikbaar zijn via het internet. Als je bovenstaande tip hebt opgevolgd en beschikt over een goede telefoon en laptop is het ook belangrijk om deze optimaal te kunnen benutten voor zowel werkzaamheden als ontspanning. Met een abonnement op Spotify en Netflix kun je muziek, series en films in de hoogste kwaliteit streamen zonder dat je last hebt van reclames. Wel kun je bijvoorbeeld je TV-abonnement annuleren, aangezien je ook via je laptop tv kunt kijken!

Goede spijkerbroeken

Evenals op een goed pak en goede schoenen behoren ook een paar goede spijkerbroeken tot de absolute essentials van jouw kledingcollectie. Kies voor een donkere en een lichte broek en laat je voorlichten over de perfecte maat. Zo zie je er ook in casual outfit altijd strak uit.

jeans

Lees ook: Ben jij vergeetachtig? Dan ben je het intelligentst!

De kapper

Jouw haar is een belangrijk onderdeel van je uiterlijk en dus van groot belang. Een goede barbier die jouw kapsel de verdiende aandacht geeft is daarom ook best een paar euro’s meer waard dan een kapper die het knippen ziet als lopende band werk.

Goed eten

Hiermee bedoelen we natuurlijk niet dat je iedere avond uit eten moet gaan in de beste restaurants. Maar wel dat je in de supermarkt niet altijd voor de goedkoopste producten moet gaan. Kies zoveel mogelijk voor verse en goede producten om een lekkere en voedzame maaltijd te maken. Goed eten zorgt voor een goed gevoel en is bovenal gezond. Je kunt het wel goedkoop houden wanneer je producten op de markt koopt. Hier betaal je over het algemeen een stuk minder dan in de supermarkt!

Ervaringen

Ze zeggen wel eens dat sommige ervaringen onbetaalbaar zijn en dat is wat ons betreft helemaal waar. Over een aantal jaar zul je met een geweldig gevoel terugkijken op bijzondere reizen en avondjes uit met je vrienden en zul je absoluut niet meer denken aan wat deze ervaringen hebben gekost.

Mis je nog dingen in deze lijst? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response