Films & Series

8 Netflixseries die een nieuw seizoen krijgen in 2019!

Jaro1069 views
netflix-series-2019

Welke man kijkt er anno 2019 geen Netflix? Dat zullen er in Nederland niet veel zijn. Op dit mediaplatform vind je de beste films en series en dat allemaal voor minder dan een tientje per maand! Welke Netflix series krijgen in 2019 allemaal een nieuw seizoen? Wij hebben de vetste op een rijtje gezet!

Series op Netflix

Niet elke serie is op Netflix te zien. Zo kun je topseries als Game of Thrones, The Handmaids Tale en The Sopranos niet op Netflix bekijken. Toch zijn er steeds meer series beschikbaar op het online mediaplatform. Onderstaande lijst heeft dus alleen betrekking op series die je op Netflix kunt bekijken.

1 13 Reasons Why

Deze serie gaat over een schokkende zelfmoord van een Amerikaans tienermeisje. Na het succesvolle eerste seizoen (2017), kwam er in 2018 een tweede seizoen. Al snel werd duidelijk dat er een 3eseizoen gemaakt zou worden. Er is nog geen exacte datum bekend, maar het 3eseizoen wordt in het tweede kwartaal van 2019 verwacht op Netflix.

2 Better Call Saul

Breaking Bad wordt door veel mannen gezien als één van de beste series ooit gemaakt. In de serie volgen we Walter White, een doodnormale vader waarbij een dodelijke ziekte wordt geconstateerd. Dit doet Walter besluiten om zijn leven compleet om te gooien. Hij werkt als scheikundedocent, maar langzaam maar zeker rolt hij de drugswereld in. Dit levert hilarische scenes op. Na het succes van deze serie, besloot men een spin-off te maken, ‘Better Call Saul’. De serie draait om de knettergekke advocaat van Walter White, Saul Goodman. Na 4 seizoenen, is het in 2019 alweer tijd voor het 5eseizoen. Verwacht: derde kwartaal van 2019.

3 La Casa de Papel

La Casa de Papel was dé relevatie van 2017. Deze Spaanstalige Netflixserie veroverde al gauw de hele wereld. Het tweede seizoen was dan ook geen verrassing. Al snel kwam er een trailer uit voor het derde seizoen, maar we wachten inmiddels alweer een jaar op de terugkeer van de slimme criminelen. Het derde seizoen wordt mid-2019 verwacht op Netflix.

Lees ook: La Casa de Papel: het derde seizoen komt er aan!

4 Elite

Na Casa de Papel was de toon gezet. Er kwam al snel een andere Spaanse serie naar Netflix: Elite. In deze serie volgen we een groep studenten van een dure privéschool. Op school wordt een meisje vermoord, wat voor spanningen op de luxe school zorgt. Hoewel de moord in het eerste seizoen wordt opgelost, is er toch een tweede seizoen aangekondigd voor 2019. Verwacht: Het vierde kwartaal van 2019.

5 Orange is the New Black

Eén van de eerste Netflix Original series die erg positief ontvangen werd: Orange is the New Black. In tegenstelling tot eerdergenoemde series gaat het in Orange is the New Black puur over vrouwen. De serie speelt zich af in een fictieve vrouwengevangenis, waar het er af en toe nog best heftig aan toe gaat. Toch is deze serie ook erg populair onder de mannen. De humor is scherp en de verhaallijn is ijzersterk. Er zijn inmiddels al 6 seizoenen en het 7eseizoen wordt in het derde kwartaal van 2019 verwacht.

6 Peaky Blinders

Peaky Blinders is een serie alleen voor mannen. We volgen een angstaanjagende bende uit Birmingham. Het verhaal speelt zich af net na de Eerste Wereldoorlog en het gaat er hard aan toe. Criminaliteit, loyaliteit en respect spelen een grote rol in deze gangster serie. In 2019 kunnen we onze borst natmaken voor het alweer 5eseizoen van deze steengoede serie van Britse makelaardij.

7 The 100

Deze sciencefiction serie is sinds 2014 een gevestigde naam op Netflix. Zo’n 100 jaar nadat de aarde is vergaan, keren 100 bewoners van een ruimtestation terug op aarde. Deze zijn echter niet vrijwillig teruggekeerd, maar zij moeten als het ware terugkeren om te onderzoeken of de aarde inmiddels weer bewoonbaar is. Eenmaal op aarde aangekomen, komen ze tot de conclusie dat er veel veranderd is. Andere volken hebben zich gevestigd én er ontstaan verschillende ‘clans’. Dit zorgt voor veel spanningen en het gaat soms goed fout. Na 5 seizoenen zou je denken dat het verhaal een beetje achterhaald wordt, maar het tegendeel is waar. Het 6eseizoen is vanaf eind april in Amerika te zien op Netflix. Er is nog niet bekend wanneer dit seizoen op de Nederlandse Netflix te zien is, maar de voorgaande seizoenen werden telkens 6 dagen na Amerika beschikbaar gesteld, dus dat zou betekenen dat we vanaf begin mei weer kunnen kijken!

8 You Me Her

We sluiten af met een serie die voor iedereen leuk is. Misschien wat minder geschikt om samen met je vrienden te kijken, maar ideaal voor een avondje Netflix en Chill met je lief. You Me Her gaat over een doodgewoon stel. Dit koppel heeft alleen een nogal saai seksleven. Ze besluiten om een callgirl te bellen om hun seksleven een boost te geven, maar zij hadden niet verwacht dat er verliefde gevoelens bij zouden komen kijken. Dit levert hilarische en soms ook emotionele televisie op. Er zijn inmiddels als drie seizoenen geweest en mid-2019 kunnen we het 4eseizoen verwachten!

Zo, dit zijn de vetste series die dit jaar een nieuw seizoen krijgen. Waar kijk jij het meest naar uit? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response