Sport

Dit zijn de 8 overgebleven ploegen die strijden om de Champions League!

Jaro938 views
championsleague-2

De Champions League is in volle gang. Vorige week werd er geloot en we zijn inmiddels aangekomen bij de kwartfinales. Er zijn nog maar 8 ploegen over die strijden om de prestigieuze beker met de grote oren. Wie trekt er straks aan het langste eind en gaat er met deze hoofdprijs van door?

Champions League

De Champions League wordt door velen gezien als het belangrijkste voetbaltoernooi voor clubteams ter wereld. De beste clubs van Europa strijden elk jaar voor deze beker en de winnaar gaat met een flinke som geld naar huis. Welke clubs wonnen dit toernooi in het verleden? Wij hebben de winnaars van de afgelopen 10 jaar op een rijtje gezet!

  • 07/08 Manchester United
  • 08/09 Fc Barcelona
  • 09/10 Internazionale
  • 10/11 Fc Barcelona
  • 11/12 Chelsea 
  • 12/13 Bayern München
  • 13/14 Real Madrid
  • 14/15 Fc Barcelona
  • 15/16 Real Madrid
  • 16/17 Real Madrid

2017 / 2018

Op het moment zitten er nog 8 clubs in dit toernooi: Barcelona, Bayern München, AS Roma, Sevilla, Manchester City, Juventus, Liverpool en Real Madrid. Deze 8 topploegen werden vorige week in Monaco aan elkaar gekoppeld en dat leverde de volgende prachtige affiches op.

champions-league

Sevilla – Bayern München

Sevilla schakelde in de 8e finales verrassend Manchester United uit. Over twee wedstrijden was de Zuid-Spaanse ploeg te sterk voor het sterrenensemble van Mourinho. De Duitse kampioen Bayern München had een relatief eenvoudige loting en zette het Turkse Besiktas met grote cijfers opzij. Zal Sevilla in de kwartfinales weer kunnen verrassen of zullen zij door onder andere Arjen Robben op hun plek worden gezet?

Bayern Munich v Arsenal

Juventus – Real Madrid

Juventus – Real Madrid is een kopie van de finale van afgelopen jaar. Toen was Real Madrid met 4-1 te sterk voor de ploeg uit Turijn. Dit jaar ontmoeten deze grootheden elkaar al in de kwartfinale. Juventus speelde een sensationele 8e finale. De club uit Turijn boog een 1-0 achterstand om en versloeg het Engelse Tottenham Hotspur. Ook Real Madrid had een zware tegenstander in de 8e finale. Zij speelden tegen het rijke PSG. De Fransen werden als favoriet gezien, maar werden toch kinderlijk eenvoudig opzij gezet door ‘de Koninklijke’

Real Madrid vs Barcelona

Lees ook: Dit zijn de meest waardevolle Nederlandse voetballers van het moment!

Liverpool – Manchester City

De twee overgebleven Engelse grootmachten nemen het in de kwartfinales tegen elkaar op. Liverpool schakelde in de 8e finales met speels gemak FC Porto uit en Manchester City versloeg zonder al te veel moeite het Zwitserse FC Basel. Het is natuurlijk aan de ene kant jammer dat deze ploegen elkaar nu al treffen, aangezien een Brits affiche in de finale nu niet meer mogelijk is. Aan de andere kant is het wel weer leuk dat er nu sowieso een Engelse ploeg in de halve finale zit. De laatste Engelse ploeg die de halve finale van de Champions League bereikte was Shelsea in het seizoen 2011/2012.

Jurgen Klopp Bela Mignolet dari Kritikan

Fc Barcelona – AS Roma

Fc Barcelona wordt zoals altijd gezien als een van de favorieten om de beker in de wacht te slepen. Mede dankzij de aanwezigheid van Lionel Messi, die door velen gezien wordt als de beste voetballer van het moment (zo niet de beste voetballer ooit), heeft Fc Barcelona weinig moeite met scoren. AS Roma maakte in de 8e finales een achterstand goed tegen Shakhtar Donetsk en maakt sinds lange tijd weer eens deel uit van de laatste 8.

Video - LIONEL MESSI Boss Celebration ● After 3-2 Goal vs Real Madrid + RONALDO reaction!!

De heenwedstrijden worden op 3 en 4 april gespeeld en de terugwedstrijden een week later op 10 en 11 april. Wie gaat volgens jou de Champions League winnen? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response