WonenLifestyle

8 redenen waarom je voor LED verlichting moet kiezen

Redactie MannenNieuws5575 views
Redenen led verlichting

LED verlichting, we hebben er allemaal wel eens van gehoord. De meeste mensen hebben deze lampen zelf al in huis of zijn van plan om over te stappen. Maar wat zijn nou eigenlijk alle voordelen van deze specifieke verlichting? Wij geven je 8 redenen waarom je absoluut moet kiezen voor LED verlichting!

  1. Het verbruikt minder stroom

Het grootste voordeel van LED verlichting is dat het weinig stroom verbruikt. Dit zie je natuurlijk ook weer terug op de energierekening. Je kunt hier dus veel geld mee besparen.

  1. De lampen gaan lang mee

LED lampen gaan veel langer mee dan ‘normale’ lampen. Ze hebben gemiddeld 30.000 branduren en gaan 5 keer langer mee dan een spaarlamp. Dit is dus een goede investering voor in je huis, kantoor of bedrijfspand.

  1. Het past op traditionele armaturen

Het is heel eenvoudig om over te stappen op LED verlichting. De lampen passen namelijk meestal gewoon op de traditionele armaturen. Je hoeft dus geen lastige aanpassingen te doen. Haal het oude lampje eruit, stop de nieuwe LED lamp erin en je bent klaar.

  1. De lampen worden niet heet

De kans is groot dat je je vingers al eens hebt verbrand aan een hete lamp. Dit gevaar heb je bij LED lampen niet. Ze worden namelijk helemaal niet heet. Je kunt deze verlichting dus ook dicht bij een object of het plafond plaatsen zonder brandgevaar.

  1. Het is geschikt voor elke ruimte

LED verlichting is verkrijgbaar in allerlei vormen, formaten en zelfs kleuren. Er zit dus altijd een geschikte lamp voor jou bij. Kies voor speciale LED verlichting voor in de badkamer of plaats een paar handige LED spots boven het keukenblad. De mogelijkheden zijn eindeloos.

  1. De verlichting heeft geen opstarttijd

Je moet snel iets pakken, je doet het licht aan en het duurt voor je gevoel wel 10 minuten voordat je eindelijk goed licht hebt. Dit is nog een goede reden om te kiezen voor LED verlichting. Deze lampen hebben namelijk helemaal geen opstarttijd. Je zet ze aan en je hebt meteen optimaal licht.

  1. Het is schokbestendig

LED lampen zijn sterker dan gloeilampen en halogeenlampen. Het materiaal is minder kwetsbaar en er zit bovendien geen gloeidraad in verwerkt. Hierdoor zijn LED lampen schokbestendig en kunnen ze goed tegen trillingen.

  1. Het is beter recyclebaar

De meeste LED lampen zijn voor het grootste deel recyclebaar. Ze mogen weggegooid worden bij het huisafval en horen niet thuis tussen het chemische afval. Hierdoor is LED verlichting ook veel beter voor het milieu.

Leave a Response