LifestyleReizenSport

8 zomerse activiteiten om met je vrienden te doen!

Jaro1301 views
zomer-activiteiten-mannen

Het is weer zomer! Waarschijnlijk moet je nog een paar weken werken, maar dan begint de zomervakantie. In de zomervakantie ga je waarschijnlijk met je gezin op vakantie, maar er moet natuurlijk ook tijd met vrienden doorgebracht worden. Wat zijn nu leuke zomervakantie activiteiten met je maten? Wij hebben 8 leuke zomeractiviteiten voor vrienden op een rijtje gezet!

1 Buiten paintballen

Eén echte mannenactiviteit is paintball. Er zijn in Nederland meerdere paintballcentra waar je buiten op elkaar kunt schieten. De locaties liggen in het bos en hier kun je heerlijk ravotten met je maten. Je kunt kiezen voor freeforallwaar het ieder voor zich is, maar je kunt ook met twee teams tegen elkaar spelen. Als kers op de taart kun je er ook nog voor kiezen dat een van je vrienden in een konijnenpak door het speelveld moet rennen. Jij en de andere vrienden kunnen vervolgens vrijuit op diegene schieten. Leuk voor als een van je vrienden een weddenschap heeft verloren bijvoorbeeld.

2 Een bootje huren op de grachten

In de zomer is het natuurlijk lekker om op het water te zijn. Een leuke zomeractiviteit met je vrienden is het huren van een bootje op de grachten. Steden als Leiden, Amsterdam en Utrecht bieden deze mogelijkheid. Voor veel van de boten heb je geen vaarbewijs nodig en je kunt er vaak voor kiezen om ook drankjes te bestellen. Of je kunt deze natuurlijk zelf meenemen. Heerlijk met een paar biertjes, met ontspannen muziek op het water. En natuurlijk toeteren naar andere boten met vrouwen in de hoop dat een paar vrouwen mee willen varen met jullie. Het zal een onvergetelijke dag worden!

3 Rooftop cinema

Naar de bioscoop gaan met vrienden is natuurlijk vooral leuk in de winter, wanneer het buiten geen lekker weer is. In de zomer ben je uiteraard veel liever buiten. Daar heeft Pathé wat op gevonden… Op bepaalde avonden organiseren zij namelijk rooftop cinemaavonden. Wat houdt het in? Kortom, heerlijk film kijken in de buitenlucht. Op het dak wel te verstaan! Geen ongemakkelijke bioscoopstoelen, maar heerlijke zitzakken, een openluchtbar én natuurlijk de beste films. Wat wil een man nog meer?

4 Kroegentocht in eigen stad

De meeste vakantie activiteiten voor vriendengroepen hebben één ding gemeen: er wordt (veel) bier gedronken. Het is ook een leuk idee om de hele activiteit om het bier drinken heen te plannen. Kies een mooie dag uit en ga ’s avonds een beetje vroeg de stad in met je maten voor een kroegentocht. In de zomer kun je tot ’s avonds laat heerlijk op het terras zitten. En kies er dan deze keer niet voor om alleen naar de kroeg te gaan waar jullie altijd zitten, maar maak van de gelegenheid gebruik om ook andere kroegen te bezoeken. Zo zullen jullie nieuwe mensen leren kennen en nieuwe biertjes proeven natuurlijk!

5 Pak een leuk festival

De zomer is natuurlijk ook hét seizoen van de festivals. Van mei t/m augustus zijn er elk weekend wel een paar leuke festivals. Trommel je hele vriendengroep op en ga met zijn allen naar een leuk festival. Op een festival ontmoet je veel leuke mensen en kun je heerlijk losgaan. Zorg er alleen wel voor dat je ook genoeg water drinkt. Wanneer je veel alcohol drinkt in de warme buitenlucht, dan is je lichaam binnen de kortste keren uitgedroogd. Maar dat hoeven we je natuurlijk niet meer te vertellen!

6 Huur een cabriolet

Onze favoriet op het gebied van activiteiten in de zomer is het huren van een cabriolet. Of twee als je met meer dan vier vrienden gaat. Heerlijk een dagje cruisen op de Nederlandse en wellicht Duitse snelwegen. Onderweg kunnen jullie stoppen op mooie plekjes, of door steden om even flink te shinen met jullie nieuwe auto voor een dag. Er zijn in Nederland meerdere bedrijven waar je een cabrio kunt huren. Het kost wel een flinke duit, maar jullie zullen gegarandeerd een mooie tijd hebben. Denk bijvoorbeeld aan een Porsche, een dikke Mercedes, of misschien zelfs een Ferrari? Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt!

7 Karten

Veel mannen hebben een passie voor auto’s. Is dat bij jouw vriendengroep ook het geval? Dan is een dagje karten het ideale uitje voor in de zomer. Er zijn in Nederland enkele kartbanen, waaronder een paar met een prachtig buitencircuit. Daag je vrienden uit en scheur met zijn allen over het circuit. Achteraf kunnen jullie natuurlijk genieten van een paar welverdiende biertjes in de kantine. 

zomer-activiteiten-mannen-2

Lees ook: Is Zandvoort de juiste locatie voor de Nederlandse GP?

8 Boeren voetgolf

Minigolf heeft een beetje een suf imago, terwijl het eigenlijk best leuk is. De mannelijke versie is voetgolf! Een ideale zomeractiviteit die sportief is én heerlijk in de buitenlucht. Er zijn verschillende boerderijen die voetgolf organiseren. Wie van jullie heeft het beste schot?

Zo, dit waren onze zomer activiteiten voor mannen. Wat is jouw favoriete vriendenuitje in de zomer? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response