Fashion

Accessoires maken de man

Redactie MannenNieuws1 comment1555 views
businesscasual

Je ziet ze vaak genoeg lopen, mannen die tot in de puntjes verzorgd en gekleed zijn. Alles klopt, de maten, het kapsel, de kleuren en de accessoires. En dat zonder dat het lijkt alsof ze uren voor een spiegel hebben gestaan…

Het lijkt moeilijker dan dat het is, er zijn namelijk een aantal trucs die snel en gemakkelijk je alledaagse kloffie omtoveren tot een stijlvolle outfit. Een daarvan is het gebruik van accessoires; hiermee kun je een eigen stempel drukken op een anderszins saaie look.

Een nostalgisch tintje

De retro look is weer helemaal in en het is gemakkelijker te bereiken dan je denkt. Als eerste is het aan te raden om je basic outfit zo simpel mogelijk te houden. Geen overdadige prints en kleuren, maar simpele designs en stoffen van goede kwaliteit. Je hebt anders de kans dat het ensemble al snel rommelig oogt.

De nostalgische accenten worden bereikt door slim gebruik van vintage accessoires. Zo krijg je met mooie lederen bretels gelijk een klassieke stijl. Wil je het nog een slagje mysterieuzer maken, dan kun je een elegante hoed of een jaren ‘50 pet erbij dragen.

bretelsmetdoos

Stoer en zakelijk

Zakelijke kleding hoeft niet saai te zijn. Het moet natuurlijk netjes blijven, maar je mag gerust je eigen stijl laten zien. Dit is zelfs aan te raden als je een blijvende indruk wilt achterlaten bij je zakenpartners!

Ook hier is het van belang om niet teveel te willen, een of twee opvallende accessoires zijn echt genoeg. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een mooie lederen tas en een riem die erbij past. En wat dacht je van een mooie wollen stropdas in combinatie met een pochet?!

Stijlvol casual

Casual betekent niet dat je gewoon je kast in kunt duiken en het eerste pakken dat je tegenkomt. Je hoeft echter ook niet urenlang te shoppen voor een perfecte outfit. Met originele combinaties en mooie accessoires kom je al een heel end.

Neem eens een kijkje in de modebladen, laat je inspireren en wees niet bang om eens een keer wat anders te proberen. Zoek een opvallende stoere riem voor bij je jeans, draag een hoed in plaats van een pet of  bretels bij je T-shirt. Het is allemaal mogelijk…

bretelsman1

Algemene tips

Nu je weet wat je met accessoires kunt doen, is het van belang dat je niet vergeet om de rest van je outfit naar behoren samen te stellen. Je kunt nog zoveel aandacht besteden aan de finishing touch, als de basis niet goed is, zal het er nog steeds rommelig uitzien.

Nog even in het kort een aantal tips:

  • kies de juiste maat, slecht passende kleding is not done
  • koop alleen kleding van goede kwaliteit
  • het is handig om diverse kleuren T-shirts te hebben
  • houd je kleding schoon en kreukvrij
  • draag nooit alles in dezelfde kleur
  • kies contrasterende materialen

1 Comment

  1. “Casual betekent niet dat je gewoon je kast in kunt duiken en het eerste pakken dat je tegenkomt.” Inderdaad. Aan degenen die dit wel doen, zou ik dit artikel lezen wel aanbevelen.

Leave a Response