LifestyleWonen

Afkoelen in de warme zomermaanden: een zwembad voor iedere tuin

David1 comment1335 views

Is het in Spanje, Griekenland of Italië warm, dan is het meestal nog best behaaglijk in de schaduw. Helaas ligt dat net wat anders in ons kikkerlandje, want is het bij ons warm, dan is vaak ook al snel benauwd. Of je nu in de brandende zon zit of veilig in de schaduw: zweten doe je toch wel.

Gezien de meeste Nederlandse huizen geen airconditioning hebben, moeten we onze verkoeling ergens anders vandaan halen. Dat kan op geen enkele manier zo relax als met je eigen zwembad. Nee, je hoeft er niet eens een enorme tuin voor te hebben. Ook voor de kleinere tuinen of zelfs balkons zijn er mogelijkheden.

Een kleine tuin en toch een zwembad?

Kijk, er valt niet aan te ontkomen dat de mogelijkheden een heel stuk kleiner zijn met een klein tuintje. Je zult het over het algemeen moeten doen met een opblaasbaar model of een zwembad met plastic opstaande randen. Toch is het op een warme dag meer dan genoeg om goed tot rust te komen.

Of je nu in een prachtig zwembad ligt of een mooi opblaasbad: dat koude biertje gaat er niet minder om smaken terwijl je lekker afkoelt. Heb je echter wat meer ruimte, dan kun je beter voor het echte werk gaan. Met een stijlvol polyester zwembad creëer je bijvoorbeeld het échte vakantiegevoel, gewoon in je achtertuin.

Een houten zwembad of inbouw zwembad voor de echte luxe

Wil je deze zomer nog genieten van je privézwembad gewoon in je eigen tuin, dan zijn er gelukkig genoeg mogelijkheden. Zo is het tegenwoordig mogelijk om binnen een paar uur een houten zwembad in de tuin te plaatsen. Aan het begin van de dag heb je nog een simpel grasveld in de tuin, aan het einde van de dag dobber je rond met een koud biertje om te genieten van je zomer.

Voor de volgende stap ga je voor een echt inbouw zwembad. Vergeet luxueuze hotels, maar bouw er gewoon één in je huis, mits je er de ruimte voor hebt. Steeds meer mensen met ruimte laten een serre bouwen aan het huis, maar lang niet iedereen overweegt de optie om hier een zwembad in te bouwen in plaats van nog een zithoek.

Een serre kan vrij warm worden in de zomer, dus dat is de perfecte smoes om te kiezen voor een zwembad. Met een inbouw zwembad hoef je nooit meer naar het veel te drukke zwembad in de buurt waar je om de haverklap een voet in je gezicht krijgt van een te druk kind of een bal tegen je hoofd krijgt. Nee, kies in plaats daarvan voor luxe met je eigen zwembad.

Toegegeven, zo’n zwembad past niet in een gemiddeld stadsappartement, maar heb je de ruimte, dan is een dergelijk zwembad voor ieder budget beschikbaar. Luxe hoeft er dan ook niet alleen voor de miljonairs te zijn: het is voor iedereen beschikbaar.

1 Comment

  1. Mooi dat je zegt dat het voor iedereen beschikbaar kan zijn, want dat is namelijk ook zo! Je kunt het zo gek maken als je wilt. Je hebt al een staalwand inbouwzwembad vanaf ongeveer 500 euro. Als je dan een beetje handig bent heb je gewoon een inbouwzwembad in je tuin! Een keer geen weekendje weg maar een investering in je tuin!

Leave a Response