Alle ogen gericht op de pharmaceutische bedrijven
Terwijl de tweede golf van de Coronavirus-pandemie in verschillende delen van de wereld in opkomst is, zijn alle ogen gericht op de farmaceutische industrie om te zien wie als eerste een vaccin zal vrijgeven. De drie belangrijkste bedrijven die tot dusver vooruitgang boeken, zijn AstraZeneca, Moderna en Pfizer. Terwijl de wereld in spanning afwacht, gaan deze drie bedrijven van de ene proeffase naar de andere en testen ze hun potentiële vaccins. Ondertussen blijft de druk in veel landen over de hele wereld toenemen, aangezien de meeste mensen het vaccin zien als de enige uitweg uit de voortdurende onrust die veroorzaakt wordt door de COVID-19-pandemie.
Geheimen onthuld
In een poging het vertrouwen te winnen van het grote publiek en wetenschappers die op zoek zijn naar meer details, hebben Moderna en Pfizer de blauwdrukken voor hun vaccinproeven onthuld. In wezen verklaren deze blauwdrukken hoe ze de effectiviteit van hun vaccins evalueren. Deze informatie wordt normaal gesproken niet zo vroeg onthuld terwijl de studies en tests nog aan de gang zijn, maar er is een enorme druk uitgeoefend door zowel het publiek als de politici, waaronder de Amerikaanse president Donald Trump, voor een vaccin dat tegen oktober van dit jaar geproduceerd moet worden. Pfizer CEO Albert Bourla zei: “Transparantie is een must, vooral gezien deze situatie en de politieke discussie rondom het vaccin” .
Hoe ver zijn ze?
Het blauwdruk plan van Pfizer geeft niet aan wanneer de resultaten klaar zullen zijn, maar Bourla heeft gezegd dat ze tegen oktober een resultaat zouden moeten hebben. Moderna’s blauwdruk plan onthulde dat het bedrijf mogelijk tegen het einde van het jaar een resultaat gereed heeft, CEO Stephane Bancel zei dat het bedrijf ergens in november een beter idee zou moeten hebben van de levensvatbaarheid van hun vaccin. Hoewel er vanuit alle hoeken druk wordt uitgeoefend op de grote farmaceutische bedrijven om hun vaccin voor het einde van het jaar gereed te hebben en te distribueren, zijn er negen pharmaceutische bedrijven, waaronder Moderna, die hebben beloofd de wetenschappelijke integriteit hoog te houden en van veiligheid boven alles een prioriteit te maken. Als zodanig heeft Moderna een lichte vertraging van hun proeven aangekondigd, omdat ze zoveel mogelijk doelgroepen die extra vatbaar zijn voor het virus willen meenemen in het onderzoek. Hierdoor komt het totale aantal deelnemers op 30.000.
Pfizer heeft hun proef uitgebreid van 30.000 naar 44.000 mensen, waaronder tieners in de leeftijd van 16 tot 18 jaar en mensen met ziekten zoals hiv en hepatitis A, B en C. De reden hiervoor is dat het vaccin tot nu toe veilig lijkt te zijn, daarom is de volgende stap om de proef uit te breiden met andere doelgroepen, zonder de tijdlijn te beïnvloeden.
Investeren in grote farmaceutische bedrijven
Voor degenen met een oog op de financiële markten heeft de race naar een vaccin een impact gehad op de prestaties van de aandelen, waarbij elke beweging resulteerde in volatiliteit. Aangezien zowel Moderna als Pfizer worden gezien als belangrijke spelers in de strijd tegen de pandemie, hebben ze zowel ups als downs op de markten meegemaakt naarmate hun beproevingen vorderden. Het vertrouwen van beleggers neemt toe en af bij elke nieuwe aankondiging en op zijn beurt stijgen en dalen de aandelenkoersen. In augustus maakte Moderna (MRNA) bijvoorbeeld bekend dat degenen die aan het onderzoek hadden deelgenomen en ouder waren dan 55, neutraliserende antilichaamtiter hadden aangetoond (het resultaat van een meting van hoeveel antilichaam een organisme heeft geproduceerd), en de volgende dag daalden de aandelen met 3,5% . Beide bedrijven daalden ook in de aandelenkoersen toen ze aankondigden dat hun vaccins bij lage temperaturen zouden moeten worden bewaard en daarom in traditionele apotheken moeilijk op voorraad zouden kunnen worden gehouden. Op het moment van schrijven schommelen de aandelen van Moderna rond $ 62,65. Terwijl de koers van Pzifer aandelen rond de $36.83 liggen en fluctueren. Analisten zeggen dat dit ook van invloed kan zijn op het transport van vaccins, waardoor de zaken voor de grote farmaceutische bedrijven ingewikkelder worden.
Het komt dus neer op
De recente marktvolatiliteit van grote farmaceutische bedrijven zoals Moderna en Pfizer kan zowel risico’s als kansen bieden voor geïnformeerde beleggers die profiteren van prijsbewegingen door te investeren in Contracts for Difference (CFDs). Met CFDs kunt u in wezen deals openen op basis van prijsbewegingen in beide richtingen – op en neer – zonder de onderliggende waarde te bezitten. Als u geïnteresseerd bent in aandelen in de vorm van CFDs waar u bij Vestle in kunt beleggen, zijn er meer dan 800 financiële instrumenten, waaronder aandelen van farmaceutische bedrijven zoals Moderna en Pfizer, evenals grondstoffen, indexen, ETF’s, cryptovaluta en valuta. Het kiezen van een CFD-broker kan tegenwoordig een uitdagende taak zijn, maar als u reviews zou opzoeken van gereguleerde brokerplatforms, zal u zeer waarschijnlijk Vestle tegenkomen, dat een uitstekende handelservaring biedt, compleet met gratis educatief materiaal, videolessen, handelssignalen en 1-op-1 training met een live coach. Meld u vandaag nog aan voor toegang tot CFD-aandelen die worden verhandeld met Vestle en beleg met kennis.
Vestle (voorheen handelend onder de naam iFOREX) is een handelsnaam van iCFD Limited, die door de Cyprus Securities Exchange Commission (CySEC) is gelicenseerd en gereguleerd onder vergunningnummer 143/11. Het materiaal in dit document zijn gecreëerd in samenwerking met Vestle en mag op geen enkele wijze worden uitgelegd, expliciet noch impliciet, direct noch indirect, als beleggingsadvies of als aanbeveling of suggestie voor een beleggingsstrategie met betrekking tot een financieel instrument, op welke manier dan ook. CFD’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. 80 % van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren. De in dit document vermelde resultaten uit het verleden of gesimuleerde resultaten uit het verleden vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten. Let op: berekeningen van in het verleden behaalde resultaten kunnen de futures vertegenwoordigen en niet de onderliggende waarde. Volledige disclaimer: https://www.vestle.nl/legal/analysis-disclaimer.html