Lifestyle

Alles over polycarbonaat

Redactie MannenNieuws629 views
Alles over polycarbonaat

Je hoort steeds meer mensen erover praten, polycarbonaat, maar wat is het nu precies,  voor welke doeleinden wordt het allemaal gebruikt en welke verschillende soorten polycarbonaat zijn er allemaal op de markt? Om je hier een goed beeld van te geven zullen we hieronder kort stilstaan bij de verschillende mogelijkheden voor het aanschaffen van polycarbonaat. Hierdoor weet je precies wat het product doet en welke varianten er op de markt zijn. Mocht je naar aanleiding van dit artikel nog additionele vragen hebben, dan kun je altijd contact met ons opnemen.

Wat is polycarbonaat precies?

Als eerst is het goed om stil te staan wat polycarbonaat precies is. Polycarbonaat is een slagvast materiaal type dat tevens ook zelfdovend is. Deze typen platen zijn tot wel 250 keer zo sterk als glas en wel 10 keer zo sterk als plexiglas. Om deze reden wordt polycarbonaat voor verschillende toepassingen gebruikt waarbij brandveiligheid van de plaat enorm belangrijk is. Wist je bijvoorbeeld dat de beglazing van een uitvak van een stadion veelal zijn voorzien van polycarbonaat? Kortom, polycarbonaat is de ideale toepassing als je kiest voor een plaat die wel tegen een stootje moet kunnen.

De verschillende soorten platen

De verschillende soorten platen

Zoals je wellicht weet zijn er verschillende soorten platen beschikbaar als het gaat om polycarbonaat. Als we kijken naar de standaard levering van polycarbonaat platen zien we dat deze niet UV bestendig zijn waardoor het voor buitentoepassingen niet geschikt is. Om deze reden is het altijd verstandig om een keuze te maken voor een plaat die tevens tegen UV stralingen kan. Het zou immers zonde zijn als het product verkleurd door de zon en om deze reden is het altijd goed om voor een plaat te gaan die UV bestendig is.

Het is tevens goed om te melden dat de platen verkrijgbaar zijn in verschillende soorten, maten en diktes. Of je nu op zoek bent naar een 1,5mm of een 3mm dikte, echt alles is mogelijk. Ook kun je bijvoorbeeld kiezen uit de smoke grijs, opaal of dubbelwandig polycarbonaat. Weet jij niet zo goed welke type je nodig hebt? Polycarbonaat op maat is een perfecte oplossing. Hierdoor weet je zeker dat je de beste producten in huis haalt waardoor je niet voor verrassingen komt te staan als het product wordt geleerd.

Op maat laten maken?

Zoals wellicht bekend is het verstandig om polycarbonaat op maat te laten maken. Hierdoor weet je zeker dat het product goed aansluit bij de verwachtingen die je hebt. Hiervoor is het in eerste instantie goed om een bedrijf te vinden die zich specialiseert in polycarbonaat. Hierdoor weet je zeker dat je met een bedrijf in zee gaat die hoogwaardige kwaliteit levert. Je wilt immers voorkomen dat je een polycarbonaat plaat aanschaft die bijvoorbeeld niet tegen uv-stralingen kan. Als je het bedrijf hebt gevonden waar jij mee in zee wilt is het vervolgens aan te raden om te kijken naar de mogelijkheden om hiermee in gesprek te gaan. Hierdoor weet je precies de kosten die gepaard gaan bij het aanschaffen en het plaatsen van polycarbonaat.

Leave a Response