UncategorizedReizen

Als vrijgezel op singlereis, daarom is het zo leuk!

Jaro980 views
singlereizen1

Het is weer zomer en dat betekent dat veel mensen er weer op uit trekken voor een welverdiende vakantie. Vaak gaan deze mensen op vakantie met hun partner of gezin. Het kan echter ook goed zo zijn dat jij vrijgezel bent en geen partner of gezin hebt om mee op vakantie te gaan. Dan kun je natuurlijk op vakantie gaan met vrienden maar hier heeft ook niet iedereen zin in. Een leuk alternatief dat steeds populairder aan het worden is, is de singlereis. Deze reis brengt vrijgezellen bij elkaar op de mooiste plekken. Veel vrijgezellen zijn echter nog een beetje angstig om zomaar met onbekenden op vakantie te gaan. Deze angst blijkt ongegrond want achteraf vindt het overgrote deel een singlereis een geweldige ervaring. Hier leggen we je nog eens uit wat een singlereis zo leuk kan maken.

1. Je hebt gelijkgestemd gezelschap

Een singlereis is eigenlijk niets anders dan een groepsreis behalve dat jouw reisgenoten ook vrijgezellen zijn. Wanneer je in je eentje op een groepsreis gaat zit je vaak alleen te eten. De andere mensen in het reisgezelschap eten met hun partner of gezin en jij wil je niet elke avond opdringen bij zo’n gezelschap. Bij een singlereis staat iedereen juist open voor contact met anderen doordat zij ook alleen op reis zijn gegaan. Het reizen met gelijkgestemden is wat veel mensen zo aanspreekt aan een groepsreis.

2. Je komt in contact met allerlei verschillende mensen

Van jong tot oud en van luidruchtig tot introvert, op een singlereis kom je alle soorten mensen tegen. Het feit dat je in contact komt met veel verschillende mensen maakt een singlereis voor veel mensen zo leuk. Doordat je ze niet zelf voor het uitkiezen hebt, spreek je vaak andere mensen dan je uit jezelf zou doen. Hierdoor leer je veel over andere mensen en dit kan jou als persoon verrijken.

3. Lachen en nog eens lachen

Het bijzondere aan een singlereis is de interactie tussen alle mensen die deelnemen aan de reis. De vrijgezellen op een singlereis zijn op elkaar aangewezen en zo ontstaan vaak de leukste gesprekken. Er wordt over het algemeen gigantisch veel gelachen op singlereizen en dit zorgt voor veel gezelligheid. Maar ook de zwaardere onderwerpen komen natuurlijk wel eens boven tafel, op een singlereis wordt lief en leed met elkaar gedeeld en dit zorgt vaak voor hechte banden.

singlereizen2

Lees ook: 7 redenen waarom ook mannen op cruise moeten!

4. Niet per se voor het vormen van een liefdesrelatie

Een wijdverbreide misvatting is dat een singlereis enkel en alleen is bedoeld om een liefdesrelatie te vinden. Als dit de reden is dat je deel wilt nemen aan een singlereis kun je echter beter op een datingwebsite rond gaan kijken. Singlereizen zijn vooral bedoeld voor mensen die een hele leuke vakantie willen vieren met gelijkgestemden. Dat hier soms hechte vriendschappen en liefdesrelaties uit voorkomen is mooi meegenomen maar niet per se de insteek van een singlereis.

 5. Je ziet de mooiste plekken

Singlereizen zijn vaak erg goed georganiseerd en hebben een leuk en gevarieerd reisprogramma.  Hierdoor zie je de leukste plekken van de omgeving en hoef je je niet te vervelen. Wanneer je moe bent of geen trek hebt in een bepaald programmaonderdeel kun je dit vaak aangeven bij de reisleiding en hoef je niet deel te nemen. Zo is er binnen de uitstekend georganiseerd singlereis meestal genoeg ruimte om te doen waar jij zin in hebt.

 Ben jij weleens op singlereis geweest? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response