GadgetsWonen

Met augmented reality online producten vast bekijken in je woonkamer: het kan

David1046 views

Bij Mannennieuws hebben we inmiddels meermaals aandacht besteed aan augmented reality en virtual reality, twee technologieën die letterlijk een nieuwe dimensie kunnen aanbrengen in het dagelijks leven. Van levensechte games die je opzuigen in de virtuele wereld, tot praktische toepassingen die je leven weer net een stukje makkelijker maken.

Nu is weer een nieuwe toepassing voor augmented reality beschikbaar gekomen, gemaakt door webwinkel Amazon. Met de Amazon AR view kun je namelijk producten uit de webshop met augmented reality projecteren in je woonkamer. Zo kun je direct zien hoe een bepaald product eruit zal zien in je interieur.

Amazon maakt het zo nog net weer wat makkelijker om de juiste keuze te maken bij het online shoppen.

Fysieke winkel steeds meer overbodig

Uit diverse onderzoeken is al gebleken dat steeds meer mensen online shoppen en de fysieke winkels links laten liggen. Nederland is hierin één van de voorlopers, met mega winkels als CoolBlue en Bol.com hoofdzakelijk online en nauwelijks in de winkelstraten.

Amazon is hard bezig om in Nederland voet aan de grond te krijgen en met de nieuwe Amazon AR view zou dat zo maar een succes kunnen worden.

Een knelpunt bij online shoppen is namelijk dat veel mensen een product, zeker wanneer dit een prijzig product is, het liefst even vast willen hebben en met de eigen ogen zien. Dat is online natuurlijk niet of nauwelijks mogelijk. Productfoto’s en filmpjes helpen je op weg, maar het blijft een kleine gok of je de juiste keuze hebt gemaakt.

Producten direct in je woonkamer bekijken

Amazon presenteerde onlangs de Amazon AR view en bij Mannennieuws zien we er wel wat in. Met deze app van Amazon kun je vrijwel alle producten in het assortiment digitaal in je kamer projecteren met augmented reality.

Wil je bijvoorbeeld een designstoel kopen, dan kun je deze met de app eenvoudigweg in je woonkamer plaatsen, draaien en er omheen lopen. Hoewel de app pas net nieuw is, lijkt hij veelbelovend. De app kan goed inschatten hoe groot een ruimte is en op basis hiervan bepalen hoe groot het product geprojecteerd moet worden.

Loop om een stoel heen of kijk hoe een geluidsinstallatie in de kast eruit zal zien wanneer je hem in huis hebt.

Het is de ideale manier om te kijken of een product op basis van kleur en vorm goed in je interieur past. Juist die kleuren verschillen vaak net iets van de foto wanneer je ze daadwerkelijk vast hebt. Het risico dat de kleur toch net niet helemaal past kan geëlimineerd worden met de Amazon AR view.

Kun je deze technologie wel voor alles gebruiken?

Een kanttekening is dat deze app natuurlijk met name van pas komt bij producten die een onderdeel gaan vormen van het interieur. Je kunt beter zien hoe het product eruit ziet en of het past, maar het zegt weinig over eventuele functionaliteiten van het voorwerp.

Voor zaken als speelgoed, elektronica en games is de app dan ook minder nuttig. Toch maakt de app veel zaken een stuk eenvoudiger. Mocht het een succes worden, dan hoeven we waarschijnlijk niet lang te wachten tot ook andere grote webshops met vergelijkbare apps komen.

Zo wordt het nog makkelijker om online te shoppen en heb je nog minder reden om de winterkou in te trekken om te gaan winkelen. Ideaal toch?

Leave a Response