Automotive

Autoruitschade, wat nu?

Redactie MannenNieuws1126 views
Autoruitschade

De wegen in Nederland zijn erg goed en de lage temperaturen zijn minder extreem dan een aantal jaar geleden. Dit heeft als resultaat dat ruitschade bij auto’s een stuk minder voorkomt dan vroeger. Daar staat tegenover dat autoruiten steeds dunner worden. Dat komt met name door het design van nieuwe auto’s, maar ook omdat fabrikanten de auto zo licht mogelijk willen houden in verband met de milieumaatregelen van veel overheden met betrekking tot zuinig rijden. Daarnaast worden auto’s steeds vaker standaard geleverd met airconditioning, waardoor er toch grote temperatuurverschillen kunnen ontstaan tussen de binnen- en buitenkant van het raam. Dit is een reden dat een sterretje doorscheurt in een barst.

De ruit vervangen

De trends in autoruitschade zorgen ervoor dat er minder schades optreden, maar dat een schade sneller leidt tot de autoruit vervangen in plaats van repareren. Gelukkig is dat tegenwoordig ook steeds eenvoudiger. Wanneer je een naar een specialist gaat, dan duurt een ruitvervanging vaak maar anderhalf tot twee uur. Je bent zo weer op weg!

De hersteller selecteert de juiste ruit voor je en bestelt deze voor de afspraak. Herstellers als Carglass® regelen ook alles met je verzekeraar, zodat je niet eerst een groot bedrag voor hoeft te schieten, wanneer je verzekerd bent voor ruitschade.

Autoruit vervangen (2)

Inbraakschade

Een andere veelvoorkomende oorzaak van autoruitschade is auto-inbraak. Een auto-inbraak is erg vervelend en een inbreuk op je persoonlijke ruimte. Iemand heeft mogelijk spullen meegenomen die aan jou toebehoren.  Doe altijd aangifte van auto-inbraak bij de politie, dit kan online. Op die manier kan de politie hiermee aan de slag. Het is daarnaast ook van belang voor de verzekeraar.

Wanneer je autoruit is ingetikt, dan is herstel een stuk urgenter dan in het geval van een sterretje. Gelukkig zijn er 24 uur per dag, zeven dagen per week herstellers die een noodruit komen plaatsen zodat je meteen verder kan rijden.

Autoruitreparatie

Heb je enkel een klein sterretje in de autoruit? Dan is het slim om deze zo snel mogelijk te laten repareren met een transparante hars. Zo zorg je ervoor dat het sterretje niet doorscheurt. Vaak is reparatie verzekerd en betaal je geen eigen risico voor een reparatie. Dat is in het geval van ruitvervanging vaak wel het geval en is afhankelijk van de polisvoorwaarden van je autoverzekering.

Ben je WA-verzekerd en moet je de reparatie van de autoruit zelf betalen? Laat ook dan je ruit zo snel mogelijk repareren! Als de schade groter wordt, dan worden de kosten alleen maar hoger. Een sterreparatie voorkomt doorscheuren.

Lees ook: De allerduurste auto ter wereld kost maar liefst 60 miljoen euro!

Leave a Response