Mannen kapselsLifestyleUiterlijk

Alles wat je moet weten voor het verzorgen van je baard

Redactie MannenNieuws2241 views
Man met baard

Baarden zijn hot! Je bent eindelijk om en gaat ervoor, de baard. Om een beetje een fatsoenlijke baard te krijgen moet je hem wel eerst een paar weken laten staan. Dat lijkt een makkelijk proces, maar na verloop van tijd krijg je last van irritatie en jeuk. Niks irritanter dan een jeukende baard en voor de meeste genoeg reden om toch maar weer bloot te gaan. Gelukkig zijn er genoeg opties om je baard goed te verzorgen, waardoor je geen last meer hebt van jeuk. En een gezondere, gladdere en volle baard kunt laten staan.

Baardolie

Om te beginnen is een baardolie essentieel. Een baardolie verzorgd niet alleen je baardharen, wat je baardharen zachter maakt, maar ook de onderliggende huid. Na een paar weken gaan je baardharen krullen en gaan de uitgedroogde harde puntjes van je haren in je gezicht prikken. Je uitgedroogde en onverzorgde huid raakt geïrriteerd en jij blijft maar krabben.
Door de essentiële oliën in baardolie kan je dit heel makkelijk voorkomen. Elke ochtend een paar druppels baardolie in je baard masseren en je bent van de ergste irritaties af. Als je een baardolie kan vinden waar meerdere essentiële oliën in zitten verwerkt ben je klaar. Zo kan je profiteren van de verschillende verzorgende, hydraterende en voedende eigenschappen van de oliën.

Baardzeep

Baardzeep? Ja baardzeep! De haren van je baard zijn heel anders dan de haren die bovenop je hoofd groeien. Baardharen drogen veel sneller uit en zijn dus veel gevoeliger voor de shampoo die je voor je haar gebruikt. De natuurlijke oliën die op je kin zitten en je haar nog een beetje gevoed houden verdwijnen door het gebruiken van een normale shampoo. Dan kan je nog zo’n goede baardolie hebben, maar die irritaties blijven.
Een baardzeep is speciaal ontwikkeld voor je baardharen en ze zijn vaak voorzien van voedende oliën. Daarnaast zijn de geuren vaak ongeëvenaard en dat is wel fijn aangezien je die geur de hele dag onder je neus hebt zitten. Baardzepen schuimen ook nog eens veel beter, wat gewoon een heerlijk gevoel geeft.

Optioneel: Baardbalsem & Baardkam / borstel

Voor de echte die hard baarddragers onder ons is een baardbalsem aan te raden. Als je baard een bepaalde lengte begint te krijgen, ga je merken dat je haartjes hebt met een eigen wil. Je staat ’s ochtends op en je baard staat alle kanten op. Dit is lastig te controleren met alleen een olie en wat water. Je houdt de haren op je hoofd tenslotte ook niet op hun plek met een beetje water.

De meeste baardbalsems verzorgen de baardharen niet alleen, maar bieden ook een lichte hold. Deze hold is vaak genoeg om je baard in bedwang te houden. Niet te vergeten dat je de hele dag kunt genieten van een lekkere geur onder je neus.

Nu de baardkam en de borstel. Weer voor de mannen met een lange baard. Of je een harde of zachte borstel gebruikt, hangt een beetje af van je persoonlijke voorkeur. Ideaal is wanneer je met de borstel tot op de huid kan borstelen, zodat je de huid lichtjes mee masseert, wat zorgt voor een goede doorbloeding van de huid en dus ook een gezondere baard.

Leave a Response