Reizen

Backpacken door Thailand: voor de avontuurlijke man!

Jaro828 views
thailand-backpacken-2

Thailand is één van de meest populaire backpackbestemmingen. Het Aziatische land is goedkoop, de natuur is super indrukwekkend en je vindt er meerdere interessante bezienswaardigheden. Verder kun je eenvoudig in het Engels communiceren met de meeste locals en is het een echte party bestemming. Aankomen in Thailand met alleen een backpack op je rug is onbeschrijfelijk. Je kunt het land vervolgens per motor verkennen en het net zo bont maken als je zelf wilt. Ideaal voor mannen die avontuurlijk ingesteld zijn! Waar moet je nu op letten als je gaat rondtrekken in Thailand? Wij hebben een aantal tips voor backpacken in Thailand op een rijtje gezet!

Backpacken in Thailand

Wanneer je gaat backpacken in Thailand, blijf je natuurlijk niet op één plek. Je bent bewegelijk met je backpack en daar wil je dus ook gebruik van maken. Welke plekken moet je nu beslist zien op een rondreis door Thailand? Hieronder enkele ‘must-see’ bestemmingen!

Phuket

We beginnen met het populairste en tevens grootste eiland van Thailand: Phuket. In 2004 werd het eiland getroffen door een verwoestende storm, maar vandaag de dag is alles weer helemaal herbouwd. Je vindt zowel Westerse als Aziatische toeristen op Phuket. Wat maakt dit eiland zo speciaal? Met name de stranden op dit eiland zijn om door een ringetje te halen. Daarnaast is het eiland tegenwoordig ook helemaal afgestemd op het toerisme. Prachtige resorts en oneindig veel recreatiemogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld een bootje huren, een tour door de jungle doen of prachtig snorkelen vlak voor de kust. Phuket is de plek die elke backpacker in Thailand als eerste op zij lijstje zet!

Koh Phi Phi

Een ander eiland dat steeds populairder wordt onder backpackers is Koh Phi Phi. Jammere is wel dat dit eiland inmiddels zo populair is, dat het massatoerisme de overhand heeft. Met name Britse backpackers van onder de 25 jaar oud zijn massaal aanwezig op dit eiland en dat komt de sfeer vaak niet ten goede. Overmatig alcohol gebruik en de daarbij horende misdragingen zorgen ’s avonds voor een gezellige, maar ook wel gespannen sfeer. De charme van het eiland is dus grotendeels verdwenen, maar alsnog is het een populaire bestemming onder backpackers!

Koh Phangan

Koh Phangan is een ander eiland dat erg populair is onder backpackers. Met name de bekende ‘full moon’ feesten trekken maandelijks veel internationale bezoekers. Maar je kunt op dit eiland meer doen dan uitgaan… Zo vind je hier uiteraard prachtige stranden, maar ook de natuur op dit eiland is erg indrukwekkend. Koh Phangan bestaat uit 6 eilanden, de één nog mooier dan de ander. Doordat de partyscene zich op een vaste plek bevindt, bestaat het grootste gedeelte van de eilanden uit prachtige natuur. Je vindt er zeven watervallen, heel veel groen en een indrukwekkende onderwaterwereld. Je kunt hier ideaal snorkelen en het is een aanrader om de eilanden per scooter en per boot te verkennen. Wat je ook beslist niet mag overslaan: kajakken tijdens de zonsondergang. Een onvergetelijk aanzicht!

thailand-backpacken

Lees ook: 4 onbekende bestemmingen voor een ontspannen zomervakantie!

Thailand backpacken tips

Nu we de drie populairste plekken van Thailand hebben besproken, zullen we nog een aantal handige tips voor backpackers in Thailand behandelen. Thailand is namelijk een prachtig land, maar de cultuur ziet hier heel anders in elkaar.

Creditcard

Geld uit de muur trekken kan bij sommige bankautomaten in Thailand een behoorlijke ‘fee’ kosten. Je kunt dus beter van tevoren een creditcard aanvragen. Met een creditcard kun je namelijk op de meeste plekken in Thailand eenvoudig betalen zonder extra kosten.

Beste reistijd Thailand

Wanneer kun je Thailand het beste bezoeken? De beste maanden zijn november t/m maart. Onze winter dus. Dit is echter het hoogseizoen in Thailand en het zal er dus wel erg druk zijn. Het regenseizoen loopt van juli t/m oktober en deze periode kun je dus het beste vermijden.

thailand-backpacken-3

Lees ook: Costa Rica, een tropische bestemming voor stoere mannen!

Kosten backpacken Thailand

Kortom, Thailand is dé ideale backpackbestemming voor de avontuurlijke man! Maar wat kost zo’n grapje nu? We zullen beginnen met de accommodatie. In Thailand liggen de prijzen beduidend lager dan in Nederland. Zo kun je al in een hotel slapen voor een paar euro. Op de meer toeristische plekken is het iets duurder (20 euro), maar alsnog een stuk goedkoper dan in ons kikkerlandje. Maaltijden zijn tevens goedkoop in Thailand. In het land heerst een echte ‘street food’ cultuur. Je kunt op straat al een maaltijd eten voor minder dan een euro! Ook drankjes in de bar zijn relatief goedkoop, net als het transport (openbaar vervoer). De vlucht kost wel behoorlijk wat geld, maar zodra je aangekomen bent in Thailand zul je niet veel geld per dag kwijt zijn!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response