Reizen

Van backpacker tot Maleisische prins: het verhaal van Dennis Verbaas

David1909 views

Stel je voor: je gaat op reis door Zuid-Oost Azië en komt hier een meisje tegen waar je verliefd op wordt. De verliefdheid is wederzijds en een zomerliefde bloeit op. Nog niet zo heel lastig voor te stellen toch? Het overkwam de 28-jarige Dennis Verbaas uit Lisse. Klein detail: de vrouw waar hij verliefd op werd was geen mede-reiziger, maar een prinses uit Maleisië.

Afgelopen maandag trad de Nederlander in het huwelijk met de prinses, waarmee hij in één klap terecht komt in de royalty van Maleisië, in een gezin dat miljarden op de bank heeft staan.

Prinses Amimah, de 31-jarige echtgenote van Dennis.

Van bescheiden voetballer tot prins

Dennis Verbaas, die tegenwoordig Dennis Muhammed heet, was tot voor kort een doodgewone jongen die opgroeide in Lisse en in de hogere klassen van het amateurvoetbal naam maakte. Hij deed wat modellenwerk en leefde vooral het leven dat talloze leeftijdsgenoten in Nederland leven.

Via omwegen belandt Verbaas in Singapore, waar hij marketing manager was bij lokale topclub Tampines Rovers Football Club. In de kleine stadstaat begon het sprookje voor de Lissenaar. In een bar ontmoette hij de mooie Amimah uit Maleisië, dat grenst aan Singapore. De twee hadden al snel een klik, maar het was niet zo maar een Maleisiër, maar één van de prinsessen van de staat.

Prinses Amimah is de dochter van Sultan Ibrahim, de leider van de deelstaat Johor. Hij is onderdeel van een groep van negen sultans waaruit om de paar jaar de koning van Maleisië wordt gekozen. Sultan Ibrahim is bovendien de leider van de Islam in Maleisië, de dominante religie in het land.

Bekering en de vele lokale regels

De Islam wordt in Maleisië vrij streng beleid. Vrouwen mogen in principe dragen wat ze willen, maar bedekkende kleding is de norm en in veel overheidsgebouwen de regel. Toch is het juist de familie van sultan Ibrahim die redelijk liberaal is. Zo draagt Amimah zelf zelden een hoofddoek, hoewel haar dat ook op kritiek komt te staan.

Omdat de familie (prominent) moslim is, moest ook Verbaas zich bekeren tot het geloof. Dat deed hij in 2015, waarna zijn naam officieel werd veranderd in Dennis Muhammed. Ook ging hij in de leer over het geloof en las hij veel uit de koran. De lokale bevolking heeft hem inmiddels dankzij zijn inspanningen in het hart gesloten. Hoewel het ongebruikelijk is dat een prinses of prins met een buitenstaander trouwt, is Verbaas/Muhammed ongekend populair.

Nieuwe leven als prins

Nu het koppel dan officieel getrouwd is, breekt definitief het nieuwe leven aan voor de Nederlander. Waar zijn moeder in een Miss Etam-filiaal werkt en zijn vader werkt in de bloemenhandel, heeft Dennis nu een leidinggevende functie gekregen in het bedrijf van de familie dat een vastgoedimperium heeft.

Hij komt terecht in de Maleisische jetset en een familie die tot de rijksten ter wereld behoort. Hoewel de koningen van Maleisië formeel vrijwel geen macht hebben (net als hier in Nederland), hebben ze wel bijzonder veel aanzien en op deze manier ook een redelijke vinger in de pap.

De mening van een lokale sultan wordt doorgaans snel doorgevoerd als wet en de zakelijke initiatieven van de royalty is lang niet altijd onomstreden, met corruptie als veelgehoord kritiek.

Hoe de Nederlander hier mee omgaat is de vraag. Dat hij een bijzonder en uniek leven tegemoet gaat staat echter vast.

 

Hoofdfoto: https://www.youtube.com/watch?v=0PD9LXTx_OI

Leave a Response