Muziek

Band van de week #8 Bombay Bicycle Club

Joris1506 views
Bombay Bicycle Club band van de week

In tegenstelling tot wat de naam Bombay Bicycle Club doet vermoeden, komt de band van deze week niet uit India maar uit het Engeland. De groep koos hun naam vanwege de gelijknamige keten van Indische restaurants die helaas reeds verloren is gegaan. Alsof dit een ironisch voorteken was van wat komen zou, besloot de band dit jaar zich te concentreren op soloprojecten. Als eerbetoon roepen wij ze uit tot band van de week!

Hoe het allemaal begon voor Bombay Bicycle Club

Net zoals vele andere bands, ontmoetten de jongens elkaar op jonge leeftijd (15 jaar in dit geval) en besloten ze een groepje op te richten. Oorspronkelijk kozen ze de naam The Canals tot ze uiteindelijk voor Bombay Bicycle Club zouden opteren. Bandleden kwamen en gingen tot ze in 2006 hun definitieve line up kregen. Ze wonnen een wedstrijd waardoor ze mochten optreden tijdens het V Festival.

De verdiende doorbraak

Ze brachten een aantal EP’s uit en bleven her en der optreden, wat leidde tot steeds meer naambekendheid. In 2008 rondden ze hun middelbare studies af (!), waardoor ze zich volledig konden concentreren op het maken van muziek. De extra tijd waarover ze plots beschikten, was welgekomen en leidde tot hun internationale doorbraak. Hun muzikale mix van folk, elektronische muziek, indie rock en wereldmuziek valt duidelijk bij iedereen in de smaak.

Top drie nummers Bombay Bicycle Club

  • Feel

Een heerlijk upbeat nummer dat door middel van de Indische sounds hun naam meer dan eer aan doet. Tijdens deze koude winterdagen hebben we nood aan vrolijke muziek om ons op te beuren en dit is het perfecte nummer daarvoor.

  • Luna

There’s a lot of words to come out
Just waiting for the perfect hideout
Down when the walls started shaking
I’m ready for you to find out

En zo ook zijn mannen die de band nog niet kenden klaar om te ontdekken hoe geweldig ze zijn. De leuke bijbehorende videoclip is daarbovenop de kers op de taart!

  • Shuffle

We konden niet anders dan opnieuw een vrolijk nummer kiezen, zou het aan het ijskoude weer liggen?

In het laatste nummer zingt Bombay Bicycle Club “Why won’t you believe in it ’till it’s gone?” en daar kunnen  we alleen maar rouwig om zijn, wanneer we weten dat ze zijn opgehouden met hun fantastische muziek te maken. De bassist Ed Nash heeft sinds hun split muziek zitten opnemen onder de alias Toothless en zal volgend jaar zijn eerste album uitbrengen. Ook de zanger Jack Steadman zal gauw opnieuw van zich laten horen in een solo-project. Wij kunnen alleen maar het beste hopen en hun albums op  repeat zetten…

 

 

Bron afbeelding

 

 

Joris
Geboren met een pen in de hand, wereldreiziger, foodie, sporter, filmfanaat en taalliefhebber.

Leave a Response