SportAutomotive

Beleef het Easy Rider gevoel op je motor in Duitsland

Danny Bijl1 comment2557 views

Liefhebbers van toeren met de motor weten het. Duitsland is een heerlijk land om rond te rijden. Vrijwel overal goed geasfalteerde wegen die op en neer gaan en hier en daar al kronkelend uitmonden in een spectaculair bochtencircuit. En dan weer lieflijk bewegen langs rivieren en meren en voeren door bossen. Het zijn zo wat ingrediënten die Duitsland tot een geliefd land voor de motorrijder maken. De Motorroute Duitsland, door liefhebbers ook wel Pan Germania genoemd, is maar liefst 10.000 kilometer lang en bestaat uit een viertal prachtige routes. Ikwilvanmijnmotorfietsaf.nl laat je in dit artikel zien waaruit de Pan Germania bestaat.

Easy Rider gevoel

‘Get your motor running’. Veel motorliefhebbers hebben ongetwijfeld de film Easy Rider gezien. Dat heerlijke gevoel van vrijheid, rijdend door de natuur, de wind in je gezicht, en het asfalt onder je wielen voelen glijden. Rijdend over wegen die je leiden naar steeds weer andere landschappen en plaatsjes, dat is ook het gevoel van de Motorroute Duitsland. Als je over genoeg tijd beschikt om de hele route te rijden, dan heb je zo’n beetje heel Duitsland aan je voorbij zien komen. Natuurlijk kun je ook voor een van de vier routes kiezen, of maar een bepaald deel van een route rijden. Geografisch gezien is de Pan Germania op te delen in een westelijke, zuidelijke, oostelijke, en noordelijke route. Hoog tijd om gas te geven en de route eens wat nader te verkennen.

Wijnstreek

De westelijke route is het dichtst bij huis. Maar brengt je direct in een heel andere omgeving dan het vlakke polderland. Hier rijd je door de Eiffel en langs de rivier de Moezel. Het gebied is zeer populair bij motorrijders. Het kan tijdens het weekend dan ook wel eens druk zijn op de kronkelende wegen die je door de wijngebieden loodsen. In de zomermaanden groeien de druiven hier weelderig op de glooiende heuvels. Ben je hier in de herfst dan heb je een grote kans om een wijnfeest mee te pikken.

pan germania motor toeren Duitsland

Bochten snijden in de Alpen

De zuidelijke route neemt je onder meer mee het Zwarte Woud in, een bergachtig gebied. Het kan je ook zomaar uitnodigen om over de Alpenstrasse te rijden, een route van zo’n 450 kilometer lang. Je komt er langs kastelen, kloosters en helderblauwe bergmeren. Ook bevinden zich in dit gebied verschillende kuuroorden.

Spectaculair is ook Schauinsland een ruim 1200 meter hoge berg in de buurt van Freiburg. Een paradijs voor de liefhebbers van haarspeldbochten. Via een twaalf kilometer lange weg bereik je de top, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt. De klim naar boven is niet zomaar een route. Op deze weg vonden tussen 1923 en 1984 namelijk de zogenaamde Schauinsland-Rennen plaats.

Schauinsland motorroute duitsland

Voormalig Oost-Duitsland

Heb je de smaak van haarspeldbochten eenmaal te pakken dan kan je ook op de oostelijke route je hart ophalen. Bijvoorbeeld in het Kyffhäuser gebergte waar een rit over meer dan 36 haarspeldbochten op je ligt te wachten. De oostelijke route is ook interessant omdat deze grotendeels door het voormalige Oost-Duitsland gaat. Een bezoek aan de culturele stad Dresden is zeker de moeite waard.
Op de oostelijke route kom je evenals de noordelijke route ook langs de zee. Je gaat hier vooral een gevecht aan met de wind. Terwijl je langs rotskusten rijdt in het oosten, voeren de wegen langs de Noordzee door weidse landschappen, met mooie vergezichten.

Dresden Motrorroute Duitsland

Complete motorervaring

Tijdens de motorroute beleef je niet alleen het Easy Rider gevoel. Het is een complete motorervaring waarin je overnacht in motorhotels, motormusea bezoekt, en je contact maakt met andere ‘bikers’ op speciale ontmoetingsplaatsen langs de route.

1 Comment

Leave a Response