FeaturedKlussen

Ben jij een echte doe-het-zelver? 5 handige gereedschappen!

Danny Bijl2 comments2338 views
Betonmengers

De dagen dat je als doe-het-zelver slechts met een zaag, hamer, en schroevendraaier aan de slag ging zijn reeds lang voorbij. Steeds meer professionele power- en precisie tools komen qua prijs en gebruiksgemak binnen het bereik van thuisklussers. Elektronisch gereedschap waarmee je aanpassingen binnen of rond de woning sneller en comfortabeler kunt uitvoeren. Ze stellen je bovendien in staat om ‘moeilijkere’ jobs zelf aan te pakken en geven het eindresultaat een vakkundige uitstraling. We selecteerden 5 handige gereedschappen die niet in je collectie mogen ontbreken.

1. Een ergonomische boormachine

Boormachines zijn niet nieuw voor de doe-het-zelver, maar de kwaliteit en functionaliteit van deze onmisbare klusapparaten wordt continu verbeterd. De nieuwste generatie boormachines hebben een compact en ergonomisch ontwerp met borstelloze motoren. Dit betekent meer draaimoment, meer vermogen en minder gewicht. De boor ligt beter en flexibeler in de hand, en hoeft tijdens het werken niet krampachtig te worden vastgehouden.

Ergononomische Boormachine

2. Een compact cirkelzaag

Haast bij elke klus moet er gezaagd worden. Voor de kleinere en middelgrote doe-het-zelf jobs is een compact cirkelzaag een uiterst handig hulpmiddel. De zaag kan eenvoudig met één hand bediend worden terwijl de andere hand het materiaal vast houdt. Een optionele parallel geleider langs het zaagblad zorgt ervoor dat je de zaaglijn kaarsrecht kunt houden tijdens bijvoorbeeld het doorzagen van houtplaten. De meeste modellen compact cirkelzagen kunnen divers materiaal aan (al dan niet door het verwisselen van het zaagblad), waaronder hout, kunststof, baksteen en zelfs tegels.

3. Een Beton/verfmenger

Het handmatig mengen van beton wordt door thuisklusser vaak geassocieerd met dagenlang spierpijn in de armen. Een elektronische betonmenger is hiertegen het beste medicijn. Dezelfde machines die door de beroeps bouwer worden gebruikt zijn nu in enigszins vereenvoudigd formaat verkrijgbaar voor de doe-het-zelver. De betonmengers van Powerplus zijn een prijsvoordelig model voor klussers die bij gelegenheid beton, mortel, pleister of verf moeten mengen. Snel en integraal worden de bestanddelen omgezet tot een solide bouwmix of verfmix, zonder dat er sprake is van opspatting. De elektrische menger is voorzien van een comfortabele schokwerende grip waardoor er geen belasting op de armen en schouders komt. Je kunt na een mooie klus zonder spierpijn naar bed.

Betonmengers

4. Een multischuurmachine

Ook het schuren was voorheen een karwei om met schroom naar uit te kijken. Met behulp van een multischuurmachine kunnen kleinere en middelgrote oppervlakken snel en zonder bijzondere inspanning worden geëgaliseerd. Denk maar aan deuren, deur- en raamkozijnen, meubeloppervlakken en bescheiden vloeren of wanden. Het multi-karakter van de schuurmachine zit enerzijds in de vormgeving, waardoor ook kleine hoeken en andere lastige plekken kunnen worden bereikt, en anderzijds in de mogelijkheid om verschillende typen oppervlakken te bewerken. Verf en lak kunnen eenvoudig worden afgeschuurd. De nieuwe generatie multischuurmachines voor doe-het-zelvers zijn licht en compact.

5. Een snoerloze verfspuitmachine

De verfspuit, ook wel verfpistool genoemd, heeft kwasten en rollers naar het museum verwezen. Dankzij de instelbare straal en hulpstukken voor de spuit kunnen ook kleine oppervlakken en randen netjes worden afgewerkt. Naast lak kunnen de meeste machines ook vernis, houtbeschermingsmiddelen, olie en beits egaal distribueren. De nieuwe generatie verfspuiten heeft een ingebouwde accu waardoor je zonder belemmering van een snoer door de ruimte kunt bewegen.

Daar zijn ze! 5 handige gereedschappen. Licht, compact en gebruiksvriendelijk zijn de sleutelwoorden als het om gereedschap voor doe-het-zelvers gaat. Uiteraard moeten de apparaten betaalbaar zijn. Met wat gericht zoekwerk kun je van al deze 5 elektronische gereedschappen een zeer geschikt model aanschaffen voor minder dan 500 euro, totaal.

2 Comments

  1. Beste Danny, ik hoor inderdaad steeds meer positieve verhalen over de ergonomische boormachine. Mijn normale accuboor is bijna aan vervanging toe en ik denk toch maar dat ik een ergonomische ga halen. Leuk artikel, bedankt! Groetjes Naomi (Starck medewerker)

Leave a Response