KlussenWonen

Bespaar op je energierekening door goede isolatie

Redactie MannenNieuws1671 views
Isolatie

Het is winter en dat betekent kou in huis. Wat doe je op zo’n moment? Je zet de verwarming aan en je zorgt ervoor dat je je huisje op de juiste temperatuur verwarmd, zodat je je weer aangenaam voelt thuis. Voordat je er erg in hebt, staat je verwarming dagelijks te loeien op 21° en dat kan aardig in de kosten gaan zitten. Het is logisch dat je zoveel mogelijk op deze energiekosten wil besparen, maar dat je nog steeds een aangename temperatuur in huis wil. Daar zijn mogelijkheden voor en een daarvan is het goed isoleren van je huis.

Verschillende manieren van isoleren

Het belang van goed isoleren zit hem niet alleen in het besparen op je energierekening, maar slechte isolatie kan ook andere vervelende nadelen hebben. Tocht, vocht en schimmel in je huis zijn hier voorbeelden van en hebben ook een negatieve invloed op je gezondheid. Neem deze gevolgen in acht en zorg voor een goede isolatie. Dit kan op verschillende manieren gerealiseerd worden en een aantal hiervan worden in dit artikel besproken. Kijk voor verdere informatie over isoleren op: https://www.isolatie-info.nl/soorten-isolatie.

  • Isolatiedekens:

Wanneer je wil gaan isoleren en je denkt eraan je dak van goed isolatiemateriaal te voorzien, is deze vorm van isoleren de beste optie. Je hebt keuze uit rotswol, glaswol, houtwol, die ieder op zich een andere eigenschap hebben en daarom in verschillende

  • Spuitisolatie:

Op het moment dat je je woning vlug wil isoleren, is spuitisolatie het meest doeltreffende alternatief. Deze vorm van isolatie wordt aangebracht door middel van een spray.

  • Isolatieplaten:

Deze vorm van isoleren is de meest bekende en gebruikte. De platen hoeven alleen maar op maat gesneden te worden en ook bij deze manier is er weer keuze uit verschillend materiaal. Kurk en PUR (polyurethaan) zijn de meest voorkomende.

Maar pur bestaat ook in de vorm van schuim, beter bekend als purschuim en dit kent veel voordelen.

Voordelen van purschuim

Het kan bijna niet anders dan dat purschuim ook weer varianten kent. In dit geval zijn er twee: de ene is geslotencellig en de andere is opencellig. Het speciale aan schuim is dat het zich in alle naden en kieren voegt en dat het zelfs op die plekken doordringt waar je normaal niet bij komt. Op het moment dat je degelijk wil isoleren en niet voor de snelle, goedkope manier wil gaan, is geslotencellig schuim de beste keuze. Deze variant zorgt voor absolute dichting en is waterdicht. Er komt geen tocht, vocht of schimmel doorheen en dat betekent ook dat in de andere richting je geen warmte verliest. Dit pakt goed uit in het kostenplaatje van je energieverbruik. Met andere woorden, isolatie zorgt voor besparing op je energiekosten!

Leave a Response