NieuwsFeatured

Bespaar tips: betaal minder voor je internet- en televisieabonnement

Danny Bijl1382 views
besparen tips

Besparen op je internetkosten? Dan lever ik zeker ook in op snelheid? Nee, dat hoeft dus niet! Wij geven je vijf tips waardoor je internet- en televisieabonnement stukken goedkoper wordt. Een fijn extraatje dat ervoor zorgt dat je aan het eind van de maand meer geld overhoudt. Neem de tips ter harte en zie hoe dit werkelijkheid wordt:

  1. Ga voor een abonnement waar je het meest uithaalt. De keuze voor het juiste abonnement hangt af van jouw persoonlijke internetgebruik. Vraag jezelf hier vooral af wat je écht nodig hebt. Het is onnodig als je kiest voor een hoge snelheid wanneer je hier weinig gebruik van maakt, doordat je niet veel thuis bent. Er zijn glasvezel internetaanbieders die je snelheden tot zeker 200 mb/s kunnen aanbieden. En dat terwijl er weinig momenten zijn waar je die snelheden nodig hebt. Kiezen voor een lagere snelheid zorgt ervoor dat je maandelijks goedkoper uit bent. Als je dan toch bezig bent, kijk dan ook even naar je televisieabonnement. Sport- en filmzenders bijvoorbeeld waar je voor betaalt en niet (meer) naar kijkt kun je dan beter opzeggen.
  2. Zelf je internet versnellen. Neem het heft in eigen handen en ga op onderzoek uit als je denkt dat je internet trager is dan verwacht. Zo kun je zelf kijken of je internetsnelheden daadwerkelijk worden gehaald op speedtest.net en vervolgens je provider contacteren als dit niet zo blijkt te zijn. Je kunt ook naar je eigen draadloze netwerk, ook wel WiFi genoemd, kijken. Staat je router wel op de juiste plek? In veel huishoudens vind je deze terug in de meterkast, maar kijk eens of je de router op een hoog punt in huis kunt plaatsen zodat de WiFI-signalen beter tot hun recht komen.
  3. Stap over naar een voordeliger abonnement als dat een mogelijkheid is. Het kan zo zijn dat je geluk hebt en je provider de internetsnelheden van je bestaande abonnement heeft verhoogd zonder dat jij daar extra voor moet betalen. Voor dezelfde prijs krijg je dus sneller internet. Als je internet niet sneller hoeft kun je net zo goed een voordeliger abonnement nemen. Tot slot zijn er ook providers waarbij je kunt zakken naar een goedkoper internet abonnement.
  4. Zelf bepalen wat je kijkt via internet. Het is steeds eenvoudiger om via internet te bepalen wat je kijkt, wanneer dit jou uitkomt en vooral via welk medium. Hiervoor heb je diverse internetdiensten en dat kan zomaar de reden zijn dat je digitale televisie abonnement de deur uit kan.
  5. Vergelijken loont. Denk je dat je huidige alles-in-1-pakket goedkoper kan? Begin dan eens met vergelijken en kijk of er voor jou adres een goedkopere optie is. Vergelijken is tegenwoordig allang geen tijdrovend onderzoekje meer, binnen 2 minuten kun jij het al helder hebben of er ergens een goedkoper internetabonnement wordt aangeboden.

Heb jij ook het idee dat je te veel betaald voor je abonnementen? Neem deze tips dan zeker even mee!

Leave a Response