Lifestyle

Besparen op de maandlasten? Zo doe je dat

Redactie MannenNieuws605 views
Besparen op de maandlasten? Zo doe je dat

Het zal niemand zijn ontgaan dat het leven steeds duurder wordt. De energieprijzen, brandstofprijzen, de huizenprijzen en zelfs de prijzen in de supermarkt. Iedereen voelt de inflatie. De één meer dan de ander. Toch hebben we er allemaal mee te maken. Dit zorgt er ook voor dat veel van ons bewuster met geld om willen gaan, meer inzicht willen krijgen in de financiële situatie en tevens op zoek zijn naar manieren om flink te kunnen besparen.

Als we denken aan besparen, dan denken we al gauw aan variabele uitgaven. Maar wist je dat er ook genoeg manieren zijn waarop je op je maandelijkse lasten kunt besparen? Hier valt juist verreweg het meest te behalen omdat dit dé grote uitgaven zijn. Ben jij benieuwd hoe je op je maandlasten kunt besparen? Wij zetten enkele tips voor je op een rij.

Lening(en) oversluiten

Heb je één of meerdere leningen lopen? Heb je deze ooit afgesloten tegen een vast (te) hoog rentetarief of verstikkende algemene voorwaarden? Dan kan het geen kwaad om de huidige rentetarieven en aanbieders eens te bekijken. Een lening oversluiten is een goede manier om te besparen op de maandlasten. Bovendien is het ook nog eens een stuk overzichtelijker om alle leningen onder één aanbieder vast te leggen.

Let wel op dat sommige kredietverstrekkers het oversluiten van de lening proberen te ontmoedigen met een zogenaamde boeteclausule. Lees daarom eerst goed de algemene voorwaarden en weet of en hoeveel je moet betalen als je de lening laat oversluiten. Zo weet je zeker dat je daadwerkelijk goedkoper uit zult zijn bij een andere aanbieder. In de meeste gevallen is een lening oversluiten echter heel gunstig.

Kijk naar je huidige abonnementen

Door de jaren heen sluiten we ongelooflijk veel verschillende abonnementen af. Denk aan de krant, Netflix, Disney+, Videoland, telefoon, tijdschriften, enzovoorts. Het is goed om hier eens kritisch naar te kijken. Want gebruik je al deze abonnementen wel? Zijn er dingen waar je zonder zou kunnen? Wat heb je bijvoorbeeld aan een abonnement voor een vaste telefoonlijn als je al jaren enkel een mobiele telefoon gebruikt? Waarom zou je je abonneren op tijdschriften als je vaak maar enkele berichten leest of ze soms zelfs zo op de grote stapel belanden? Kijk kritisch naar je huidige abonnementen en zeg de dingen op die eigenlijk compleet overbodig zijn geworden.

Bespaar energie

Bespaar energie

De energieprijzen rijzen de pan uit. Dit is dan ook dé plek waar je momenteel geld kunt besparen. Wanneer jij je energieverbruik drastisch weet te verminderen, zal dit tot een fikse kostenbesparing leiden. Daarom is het goed om naar je huidige verbruik te kijken en te ontdekken waar bespaard kan worden en hoe je dit precies moet aanpakken.

Verbruik je bijvoorbeeld veel gas? Kijk dan of je kunt besparen door de verwarming standaard één á twee graden lager te zetten. Op het gebied van comfort lever je dan weinig in, maar zo bespaar je wel eenvoudig tientallen tot honderden euro’s per jaar. Hetzelfde geld voor minder lang douchen en het voorkomen van sluipverbruik.

Wie echt wilt besparen, doet er goed aan om het huis verder te verduurzamen en tevens voor zelfvoorzienende faciliteiten te kiezen.

Leave a Response