Sport

De bestbetaalde sporters ter wereld

Tom van Pinxteren678 views
bestbetaalde sporters

De bestbetaalde sporters verdienen meer in een jaar dan een normaal mens in zijn hele leven. Ze zetten in hun eentje meer om dan menig megabedrijf met honderden werknemers. Wie is de bestbetaalde sportman van de wereld? Je leest in dit artikel wie dit was over het sportseizoen van 2020.

Carson Wentz 53,27 miljoen euro

 Carson Wentz is quarterback bij de Philadelphia Eagles. De Super Bowl-winnaar heeft inmiddels als een stap terug gedaan, maar in 2020 ging het hem in ieder geval financieel voor de wind. Carson verdiende bijna 54 miljoen euro en staat daarmee op de tiende plaats van verdienende sporters.

Kirk Cousins 54,53 miljoen euro

Op de negende plaats wederom een American Football speler. Quarterback Kirk Cousins verdiende bij 55 miljoen euro. Dit deed hij als speler van de Minnesota Vikings. Hiermee was hij over het seizoen de bestbetaalde American Football speler.

Tiger Woods 56,15 miljoen euro

Het is de grootste golfer allertijden. Al sinds 1996 domineert Tiger Woods de golfbanen. Hij heeft met zijn sport een gigantisch vermogen vergaard en over het seizoen van 2020 was dit 56,15 miljoen euro. Het is zonder twijfel een van de bestbetaalde sportmannen ter wereld.

Kevin Durant 57,59 miljoen euro

Kevin Durant is basketbalspeler voor de Brooklyn Nets. In zijn tijd voor de Golden State Warriors werd hij twee keer kampioen in de NBA. Het is een van de meest populaire basketbalspelers van de afgelopen jaren. Ook hoort hij bij de bestbetaalde sporters. Over het vorige seizoen verdiende hij bijna 58 miljoen euro.

Stephen Curry 67,06 miljoen euro

Stephen Curry is oud-ploeggenoot van Kevin Durant. Curry werd maar liefst drie keer kampioen in de NBA met de Golden State Warriors. De basketballer is een absolute superster en dit leverde hem 67,06 miljoen euro op afgelopen seizoen.

LeBron James 79,49 miljoen euro

Hij is misschien we de grootste basketbalspeler in de Geschiedenis. Vier keer werd LeBron James kampioen in de NBA. Hij speelt voor de Los Angeles Lakers en hier verdiende hij 79,49 miljoen euro. Daarmee is hij de bestbetaalde sportman van Amerika. 

Neymar 86,07 miljoen euro

Neymar speelt nu al een tijd voor PSG. Lang leek hij de volgende kandidaat voor de Gouden Schoen, maar die belofte lijkt hij niet helemaal in te lossen. Ondanks dat is de Braziliaan een geweldige voetballer. In de Franse hoofdstad streek hij 86 miljoen op in het seizoen van 2020. Neymar is pas 29 jaar oud dus wie weet wat nog allemaal van hem mogen verwachten. Momenteel is hij nog niet de bestbetaalde sporter ter wereld.

Lionel Messi 93,74 miljoen euro

Hij kwam heel vaak in het nieuws de afgelopen periode. Messi gaat niet bijtekenen bij Barcelona. Zo komt er een einde aan een lange en succesvolle carrière voor de Catalanen. Veel mensen zijn ervan overtuigd dat Lionel Messi de beste voetballer ooit is. Om deze reden gaat hij komende zomer waarschijnlijk een megacontract tekenen bij zijn nieuwe club. Ook over vorig seizoen verdiende de Argentijn een leuke som met geld. Bij Barcelona stond hij voor 93,74 miljoen salaris in de boeken.

Cristiano Ronaldo 94,64 miljoen euro

Als je over Messi praat, moet je ook Ronaldo noemen. Hij gaat al jaren de strijd aan met de Argentijn om de titel beste voetballer. Cristiano Ronaldo is 36 jaar oud, maar hij lijkt nog lang niet klaar met het scoren van doelpunten. Ook werd hij al eens door de Time benoemd als een van de meest invloedrijke mensen ter wereld. Vorig seizoen verdiende Cristiano 94,64 miljoen euro. Daarmee is hij de bestbetaalde voetballer ter wereld en een van de bestbetaalde sporters.

Roger Federer 95,56 miljoen euro

Deze Zwitserse tennisser won al 20 Grand Slam titels. Roger Federer is een levende legende in de tennissport. Sinds 2003 al domineert hij het tennis. Zijn krachtmetingen met Rafael Nadal zijn altijd goed voor spektakel. Ondanks dat Roger al 39 jaar oud is, is hij toch de bestbetaalde sporter van het afgelopen seizoen. 95,57 miljoen euro tenniste hij bij elkaar. Hopelijk kunnen we nog een tijdje genieten van deze absolute legend.

In dit artikel zijn een aantal van de bestbetaalde sporters ooit langsgekomen. In ieder geval hoorde zij in de top 10 van het sportseizoen van 2020. Hoewel de sporters stuk voor stuk geweldig zijn in hun vak zijn de genoemde bedragen wel absurd hoog. Hoe veel zullen de salarissen in de toekomst nog gaan toenemen? Lees in het volgende artikel welke sporters de meeste Olympische medailles wonnen of over een van de bestbetaalde Nederlandse sporters.

Leave a Response