Sport

De beste fitnessapparatuur voor mannen

Redactie MannenNieuws1235 views

Om een goed figuur te krijgen, zal je moeten trainen. Door vaak te sporten zet je alle spieren in je lichaam regelmatig aan het werk. Het is belangrijk dat ook op verschillende manieren te doen, zodat je niet alleen sterke armen krijgt, of een goede conditie, maar je lijf op alle fronten sterk maakt. Echte mannen gebruiken hiervoor fitnessapparatuur, waarmee je veel verschillende oefeningen kunt doen. Hiermee bereik je het snelste je doelen voor een fit lichaam.

Ideaal: thuis trainen

Thuis trainen is een prettige manier voor veel mannen om bezig te zijn met fitness. Het is laagdrempelig, want je hoeft er de deur niet voor uit. Ook zijn er geen vreemde ogen op je gericht. Thuis kun je op je eigen tempo de oefeningen doen die je zelf prettig vindt. Daarom kun je met fitnessapparatuur in huis veel bereiken. Wel is het belangrijk om je eigen doelen te stellen en die ook daadwerkelijk proberen te bereiken. Want een nadeel van thuis trainen is natuurlijk dat je geen stok achter de deur hebt om het ook echt te gaan doen.

Hieronder volgen de beste apparaten voor training thuis.

  1. De homegym

De homegym is een veelzijdig fitnessapparaat, waarmee je een grote hoeveelheid oefeningen kunt doen. Hoeveel oefeningen hangt af van wat voor apparaat je koopt en van de prijsklasse. Over het algemeen kun je elke spiergroep van je lichaam trainen met een homegym. Denk aan bench presses, ab crunches, leg curls, oefeningen voor het trainen van de rugspieren en borstspieren en dat allemaal op verschillende manieren. Alles is in te stellen om op je eigen niveau te trainen.

Een homegym neemt behoorlijk wat ruimte in. Dat is eigenlijk het enige nadeel aan dit apparaat. Heb je deze ruimte wel, dan heb je direct ook je eigen fitness centre in huis. Let er wel op dat je homegym netjes is uitgevoerd en stabiel staat. Het is belangrijk dat er duidelijk is hoe je het apparaat in elkaar moet zetten als je het online koopt. Zorg daarom altijd dat je een aantal homegym’s vergelijkt voordat je een model koopt.

Homegym

  1. Dumbbells

Dumbbells zijn kleine gewichten die je gemakkelijk in de hand kunt houden. Je kunt er veel verschillende oefeningen mee doen en dat maakt ze heel geschikt voor thuis trainen. Dumbbells nemen weinig ruimte in beslag, daarmee hebben ze een streepje voor op de homegym. Je kunt voor een paar tientjes al een paar dumbbells kopen.

Met dumbbells kun je alle spiergroepen trainen: van schouders, biceps en triceps, tot borst-, rug- en buikspieren. Zelfs de benen kunnen getraind worden.

Een van de voordelen van trainen met dumbbells is, dat je beide kanten van je lichaam zult versterken. Iedereen kent het verschijnsel dat je ene kant sterker is dan de andere. Als je een barbell gebruikt kun je smokkelen, de zwakkere kant kan profiteren van de kracht van de sterke kant. Dat zal met dumbbells niet gebeuren. Ook kun je oefeningen doen met een groot bewegingsbereik. Kortom, een thuis training met dumbbells is laagdrempelig, effectief en goed voor je lichaam.

Dumbbels

  1. Cardio apparatuur

Cardio training kun je ook goed thuis doen. Met een cardio training verbeter je je conditie, bouw je spieren op en kun je afvallen. Met deze training maak je je lichaam snel fitter en sterker. Het is belangrijk om je hartslag in de gaten te houden. Als je je hartslag op zo’n 55% tot 75% van je maximale hartslag houdt, dan verbrandt je het meeste vet.

Er zijn verschillende fitnessapparaten die je kunnen helpen met je cardiotraining. Je kunt een hometrainer of spinning apparaat kopen. Met spinning ga je er flink tegenaan en train je op een hoog tempo. Met een hometrainer kun je verschillende programma’s instellen en het lijkt meer op gewoon fietsen. Roeitrainers zijn ook ideaal om je lichaam fit en sterk te krijgen. Tijdens het roeien gebruik je 84% van je spieren. Het is een erg intensieve sport en zal je flink aan het werk zetten. Kies voor een crosstrainer als fietsen of roeien niet echt bij je past. Je maakt met dit apparaat een langlaufbeweging, je hele lijf komt in beweg

Leave a Response