Films & SeriesLifestyleMuziekNieuwsSport

De beste podcasts die je moet luisteren

Tom van Pinxteren609 views
Beste podcasts

Wat zijn de beste podcasts van dit moment? We worden tegenwoordig overspoeld met opnames over uiteenlopende onderwerpen. Het lijkt wel alsof iedereen tegenwoordig een eigen podcasts heeft. Een groot aanbod is natuurlijk fijn, maar misschien heb je helemaal geen tijd om alles te luisteren. Om telleurstelling te besparen, worden in dit artikel een aantal goede podcasts behandeld die de moeite waard zijn om te luisteren.

De beste true crime podcast

The other Latif is een podcast die echt de moeite waard is. De presentator van de show is Latif Nasser. Hij was ervan overtuigd dat niemand in de wereld zijn naam droeg. Hij had dus geen dubbelganger. Tot hij erachter kwam dat er toch nog een Latif Nasser bestond. De desbetreffende man is een bewoner van Guantánamo Bay. Hij heeft geen paaspoort, geen BSN, helemaal niks. Het is gevangene nummer 244. De belangrijkste bommen-adviseur van Osama bin Laden. Uiteraard ontkent de andere Latif dit. In de podcast gaat Nasser opzoek naar de waarheid. Wie is deze man en wat is er waar van de beschuldigen die de Amerikaanse overheid maakt.

Is Nederlandstalig meer jouw ding? Probeer dan eens: ‘De brand in het landhuis’. Het is een van de beste true crime podcasts in onze taal. Simon Heijmans onderzoekt het leven van Ewald Marggraff. De miljonair en landgoed bezitter komt in 2003 om bij een grote brand. Heijmans komt erachter dat er veel mysterie rond het landhuis en Ewald Margraff hangt. De podcast neemt je mee in een spannend onderzoek. Een actuele aanrader op het gebied van criminaliteit is De Taghi Podcast. Het geeft je nog meer achtergrondinformatie over de Ridouan T. Volg het proces tegen een van de meest beruchte criminelen die we in Nederland kennen.

De beste sportpodcast 

Er zijn talloze podcasts over sport. Een bijzondere is toch wel de Cor Podcast. De naam is een knipoog naar een bekendheid in de voetbalwereld, Cor Pot. Tijdens de show krijg je een kijkje in het leven van een profvoetballer. Maarten de Fockert (Excelsior), Thomas Verhaar (Excelsior) en Bart Vriends (Sparta) behandelen actuele thema’s en onthullen een aantal kleedkamergeheimen. Het is een absolute aanrader onder de sportpodcasts. Op een humoristische manier spreken de mannen over de wereld van het voetbal.

Een andere aanrader is de neutrale kijkers podcast. Yordi Yamali en Peter Buurman bespreken wekelijks een wedstrijd die zij als neutrale kijker gekeken hebben. Kijkplezier staat centraal voor de mannen en geen competitie is uitgesloten. Zo passeren de gekste competities de revue. De mannen geven een frisse neutrale kijk op de voetbalwereld. Tijdens internationale eindtoernooien maken ze zelfs bijna dagelijks een podcast. Dit levert uren aan luisterplezier op. Het is een van de beste podcasts die je gaat vinden op Spotify.  

De beste nieuws podcasts

Een podcast is prima manier om op de hoogte te blijven van de actualiteiten. De Dag voorziet je van al het laatste nieuws. Binnen 20 minuten kan je weer meepraten over alles wat er speelt in ons land. Ook NRC Vandaag is ontzettend populair. De podcast van de landelijke krant staat zelfs in de top 10 meest beluisterde podcasts van Nederland. Voor de mensen die liever internationaal nieuws volgen is The Daily een aanrader. De podcast van New York Times ligt je binnen 25 minuten in wat er speelt in de wereld. Handig voor alle drukke mensen die geen tijd hebben om de krant te lezen. The Daily staat zelfs op de derde plaats in de podcast top 100 van Amerika. Dat zijn heel veel luisteraars!

De beste humor in een podcast

We kennen allemaal de Lama’s van vroeger op tv. De komische mannen zijn inmiddels allen hun eigen weg gegaan en zijn succesvol in hun eigen shows. Toch zijn Ruben Nicolai, Tijl Beckand en Ruben van der Meer samen te horen in een podcast, Ruben Tijl Ruben de Podcast. Met het komische trio is het weer ouderwets lachen, gieren, brullen. Het is een welkome afleiding van alle ellende in de wereld. Samen met podcast host Richard worden de interesses en belevenissen van de oud Lama’s besproken. De podcast is een absolute aanrader en zorgt gegarandeerd voor een glimlach op je gezicht.

Dit zijn een aantal van de beste podcasts die op dit moment beschikbaar zijn. Natuurlijk zijn er nog genoeg anderen die ook ontzettend goed zijn. De bovengenoemde podcast zullen je in ieder geval niet telleurstellen. Als je niet van luisteren houdt kan je altijd nog een goed boek lezen. Dit is ook nog eens gezond. Lees in het volgende artikel waarom lezen goed voor je is.

Leave a Response