Films & Series

Bijna seizoen 8 GOT: dit zijn de beste afleveringen tot nu toe!

Jaro1063 views
game-of-thrones

We moeten nog even wachten, maar dan kunnen we eindelijk het achtste en tevens laatste seizoen van de populaire serie Game of Thrones bekijken. Deze serie is met afstand de populairste serie van het moment en wereldwijd tellen de fans de dagen af tot de eerste aflevering van het laatste seizoen te zien is. Om je alvast in de juiste stemming te krijgen: wij hebben de beste Game of Thrones afleveringen op een rijtje gezet! Let wel op: onderstaand lijstje bevat spoilers!

Alle afleveringen Game of Thrones

Al 7 seizoenen lang behoort Game of Thrones tot de meest populaire series ter wereld. Er werden tot nu toe 67 afleveringen gemaakt en volgende maand is het dan eindelijk zover: de laatste 6 afleveringen zullen te zien zijn. Om alvast in de mood te komen, blikken wij terug naar de 9 beste afleveringen van Game of Thrones (tot nu toe)!

Seizoen 1, Aflevering 1: ‘Winter Is Coming’

De allereerste aflevering blijft natuurlijk altijd speciaal. Hier leerde je de personages voor het eerst kennen en in de introductie van de aflevering zie je ook de eerst White Walker voorbijkomen. Jij wist als eerst welk gevaar op de loer lag, waar iedereen in de serie hier pas laat, te laat, achter komt…

Seizoen 1, aflevering 9: ‘Baelor’

We blijven nog even in seizoen 1. In Aflevering 9, genaamd: ‘Baelor’, komt de populaire Ned Stark op schokkende wijze om het leven. Hij wordt onthoofd door toedoen van de gloednieuwe koning Joffrey. Hier komt het narcistische karakter van de koning voor het eerst duidelijk naar voren. Ook het motto van Game of Thrones wordt hier gelijk duidelijk: ‘Nobody is safe, nobody is sacred’. Oftewel: ‘Niemand is veilig, niemand is heilig’. Na het zien van deze aflevering wist je het meteen: iedereen kan door in de serie!

Lees ook: Het laatste seizoen van Game of Thrones komt eraan!

Seizoen 2, aflevering 9, ‘Blackwater’

In de negende aflevering van seizoen 2 krijg je als kijker voor het eerst een grote ‘battle’ te zien. Stannis en zijn leger vallen ‘Kings Landing’ binnen en komen bepaald niet ongeschonden uit de strijd. Tyrion Lannister leidt het leger van Kings Landing en door middel van een sluwe zet met Wildfire worden de troepen van Stannis verslagen. Een aflevering om nog maar een keertje terug te kijken. Game of Thrones op zijn best!

Seizoen 3, aflevering 6: ‘The Climb’

De muur die het zuiden van het noorden scheidt (The Wall) is een belangrijk aspect in de serie. De White Walkers zijn na duizenden jaren weer ontwaakt en willen Westeros veroveren. In aflevering 6 van het derde seizoen krijgen we de muur voor het eerst echt goed te zien. Jon beklimt The Wall samen met een groep wildlings en dit is bepaald geen eenvoudige opgave…

Lees ook: Game of Thrones komt met spin-off, maar wij vrezen het ergste…

Seizoen 3, aflevering 9: ‘The Rains of Castamere

Waar alle kijkers in het eerste seizoen geschokt werden door de executie van Ned Stark, gaat men in het derde seizoen een stapje verder. Ned’s weduwe Catelyn en zijn zoon Rob worden in deze aflevering op brute wijze om het leven gebracht. Zegt ‘The Red Wedding’ je nog iets? Juist ja, schockerende beelden!

Seizoen 4, aflevering 10: ‘The Children’

De ‘season finale’ van het vierde seizoen is er ook eentje om terug te kijken. Daenerys besluit haar draken aan kettingen in een kelder op te sluiten, Bran ontmoet eindelijk de raaf met drie ogen én Tyrion vermoord zijn ex-scharrel Shae en zijn vader, de machtigste man van Westeros!

https://www.youtube.com/watch?v=QT1POpHqjRc

Seizoen 5, aflevering 9: ‘Hardhome’

Seizoen vijf wordt door velen gezien als het minst goede seizoen van Game of Thrones. Toch is de negende aflevering van dit seizoen spectaculair. De laatste 20 minuten van de aflevering zien we hoe de White Walkers, onder leiding van de ‘Night King’ ten strijde gaan. Zij komen aan in ‘Hardhome’ en vermoorden de wildlings en broeders van de ‘Nights Watch’. Jon Snow kan zijn prachtige zwaard ook eindelijk een keer goed gebruiken!

Seizoen 6, aflevering 10: ‘The Winds of Winter’

Seizoen 6 van Game of Thrones is waarschijnlijk het beste seizoen tot nu toe. In de laatste aflevering van seizoen 6 gebeurd dan ook erg veel. Jon wordt uitgeroepen tot ‘The King of the North’ én Daenerys is eindelijk onderweg naar Westeros!

Seizoen 7, aflevering 4: ‘The Spoils of War’

De vierde aflevering van het zevende seizoen is er eentje om in te lijsten. Arya is eindelijk terug in Winterfell en wordt daar herenigd met haar zus Sansa en haar broer Bran. Maar het spectaculairste van deze aflevering: de’ Loot train battle’. De Lannisters maken voor het eerst kennis met de draken van Daenerys en dat zorgt voor spectaculaire beelden!

Wanneer komt Game of Thrones seizoen 8?

Zo dit waren de 9 beste afleveringen van GOT tot nu toe. Wanneer begint Game of Thrones seizoen 8? Het laatste seizoen is vanaf maandag 15 april te zien via Ziggo Movies & Series (XL). We zullen dus nog een paar weken moeten wachten. Hoe denk jij dat deze iconische serie eindigt? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response