Films & Series

Black Sails: stap aan boord van het legendarische piratenschip van kapitein Flint

David1958 views
Black Sails 2014

Pakweg driehonderd jaar geleden vierde de wereldwijde piraterij hoogtij. Menig kapitein van koopvaardijschepen schrok ’s nachts badend in het zweet wakker door nachtmerries over angstaanjagende piratenschepen die zonder genade plunderden, veroverden en doodden.

Uit deze tijd kennen we onder meer legendarische verhalen over het spookschip van De Vliegende Hollander, Zwartbaard (Blackbeard) en Schateiland (Treasure Island). Laatstgenoemde gaat over de legendarische kapitein Flint, die met zijn mede-piraten vocht tegen onder meer het Britse Rijk voor zijn eigen voortbestaan en rijkdom.

Met de serie Black Sails is er nu ook een televisieserie over deze tijd. Black Sails is het verhaal van kapitein Flint, pakweg twee decennia voor het verhaal van Schateiland. De epische avonturenserie is alom goed ontvangen en vanaf vandaag te bekijken via streamingdienst Videoland.

Black Sails 2014

Kapitein Flint: meedogenloze piraat vechtend tegen de gevestigde orde

Hedendaagse piraten kennen we als vaak arme criminelen, varend in gammele bootjes, die tegen beter weten in grote koopvaardijschepen proberen te bemachtigen. Hoe anders was dat in de achttiende eeuw, toen piraten de schrik van iedere zeevaarder vormden.

De piraten uit deze tijd kenden rijkdom, aanzien en een wereldbeeld dat lijnrecht tegenover dat van de gevestigde orde stond. Veel verhalen over deze tijd zijn losjes gebaseerd op legendarische piraten uit deze tijd. Kapitein Flint is er hier één van en de hoofdpersoon in de serie Black Sails.

Als de meest gevreesde piraat van het Caribisch gebied vecht hij voor het voortbestaan van New Providence. Dit is een eiland dat in deze periode de grootste en meest beruchte vrijbuitershaven vormde. Rijkdom, weinig wetten, seks en alcohol: bijna alles kon en mocht op dit eiland, met Flint aan het roer.

Black Sails 2014 - Kaptein Flint

Het gevecht met de Britse macht en zijn eigen volk

Black Sails volgt kapitein Flint (Toby Stephens) tijdens zijn spectaculaire avonturen. Bijgestaan door de prachtige Eleanor Guthrie (Hannah New), moet hij letterlijk alle zeilen bijzetten om de macht te behouden binnen zijn eigen piratengemeenschap. Ondertussen moet hij de steeds sterker wordende Britse zeemacht van zich afslaan.

Terwijl de dreiging van de buitenlandse machten steeds verder groeit, wordt de positie van Flint continu bedreigt door piraten die het op zijn positie voorzien hebben. Zijn grootste belager is John Silver (Luke Arnold), die met een geheel andere filosofie de macht wil overnemen en Flint steeds verder in het nauw drukt.

In Black Sails zien we de diverse zaken waarmee een piratenleider in deze tijd zich moest bezighouden: tevredenheid van zijn bemanning, het eeuwige gevecht tegen de gevestigde orde en de strop die constant boven zijn eigen hoofd bungelde.

Hoewel Flint objectief gezien toch echt een bad guy is, zal je al snel de enigszins romantisch ingestelde piraat aanmoedigen in zijn missie. Black Sails is alles wat je mag verwachten van een spannende serie en maakt het onmogelijk om slechts één aflevering per keer te kijken.

Black Sails zuigt je in het leven van een 18e-eeuwse piraat

De serie Black Sails bestaat op dit moment uit drie seizoen die keer op keer goed zijn ontvangen. Met topproducer Michael Bay (Pearl Harbor, The Rock en The Texas Chainsaw Massacre) aan het roer, is dat dan ook geen grote verrassing.

De serie won drie Emmy’s en werd nog eens vier keer genomineerd voor de belangrijkste televisieprijs, waarvan de laatste dit jaar voor het derde seizoen. Met name het spel van hoofdrolspelers Toby Stephens (Flint), Luke Arnold (John Silver) en Hannah New (Eleanor Guthrie) wordt geroemd. De serie biedt namelijk niet alleen een hoop actie en avontuur, maar ook diepgang en een stevige ontwikkeling van de personages.

Personages Black Sails 2014

Klinkt dit je allemaal als muziek in de oren, dan is er goed nieuws. Vanaf vandaag zijn de eerste drie seizoenen in één keer te bekijken via online streamingdienst Videoland. Tijd voor een dekentje en snacks, want het bingewatchen kan beginnen!

Bekijk hier alvast de trailer!
Leave a Response