Sport

Blijf doen wat je leuk vindt

Redactie MannenNieuws383 views
Blijf doen wat je leuk vindt

We kennen het allemaal wel. Vol goede moed sluit je een abonnement af bij de sportschool. Maar na een paar weken of maanden kom je erachter dat je geen gebruik meer maakt van je abonnement. Eigenlijk wil je stoppen of iets anders doen. Of je bent lid van een organisatie, maar je wilt een andere organisatie steunen of gewoon opzeggen. Dat is niet altijd even makkelijk. Je moet natuurlijk wel blijven doen en steunen waar je zelf achterstaat.

Hoe zeg je op?

Je komt erachter dat die ene organisatie eigenlijk niet aansluit bij jou, maar een abonnement opzeggen is niet altijd even makkelijk. Dat is natuurlijk ook niet zo gek. De meeste organisaties promoten het opzeggen van een abonnement niet. En vaak moet je je verzoek in drievoud indienen voordat eindelijk je abonnement is opgezegd. Een soort ontmoedigingsbeleid. Gelukkig maken veel organisaties het tegenwoordig niet al te lastig en kun je via de mail of een link je abonnement opzeggen.

Waar houdt je rekening mee bij het opzeggen van je abonnement?

Houdt er rekening mee dat er in sommige gevallen een opzegtermijn is. Dit is vaak van één of twee maanden. Dus kijk daar altijd even naar. Daarnaast is het ook belangrijk om na te gaan of je niet vast zit aan een contractperiode. Zeg je je abonnement op voor het einde van die periode, kan het zijn dat er een boete in rekening wordt gebracht. Je moet dan zelf even uitrekenen wat voordeliger voor je is, maar vaak kun je dan het beste wachten tot het einde van je periode.

Als je een mail stuurt, is het goed om je persoonlijke gegevens daarbij te vermelden met eventueel een lidnummer of abonneenummer. Zo voorkom je dat er heen en weer gemaild moet worden en dat de periode te lang duurt. Wees ook duidelijk in je mail per wanneer je je abonnement wilt opzeggen en met een reden. De reden is iets waar veel organisaties om vragen.

Je abonnement opzeggen bij de sportschool

Je abonnement opzeggen bij de sportschool

Bij de sportschool kan het soms ook best een uitdaging zijn om je abonnement op te zeggen. Maar wil je bijvoorbeeld bij Basic-Fit opzeggen? Dan kan dat via de website. Daar staat ook een voorbeeldbrief bij die je makkelijk kunt aanpassen. Zo weet je zeker dat je de goede gegevens vermeld en dat je opzegging in behandeling wordt genomen.

Bij andere sportscholen is het soms even zoeken wat je moet doen om je abonnement op te zeggen. Kijk op de website van je eigen sportschool wat er verwacht wordt en kijk bij het aangaan van je abonnement ook altijd wat de voorwaarden zijn. Zo voorkom je teleurstellingen wanneer je je abonnement wilt opzeggen.

Leave a Response