Mannen kapselsLifestyleUiterlijk

Haar blonderen voor de man. Een do or don’t?

Redactie MannenNieuws5719 views
mannen haren blonderen messi

Mannen die hun haar blonderen. De laatste tijd zien we dit fenomeen steeds vaker. Een aantal jaren terug zou dit verklaard worden als een trend voor homo’s. In die tijd was het kleuren van het haar van mannen een enorme taboe. In de huidige samenleving blonderen ook steeds meer hetero-mannen hun haar. Dit komt waarschijnlijk doordat mannen steeds ijdeler worden. Het lijkt er steeds meer op dat de taboe van het blonderen van het haar van mannen verdwijnt. Is het haar blonderen van mannen in de huidige samenleving een do of een don’t?

Bekende sterren die hun haar blonderen

Een aantal maanden geleden heeft de centrale middenvelder van Arsenal Aaron Ramsey zijn haar een blond kleurtje gegeven. Dit besluit deed hij net voor het EK-voetbal 2016. De voetballer van Wales wilde zo een statement afgeven dat iedere man zijn haar kan blonderen. Toch heeft hij lang niet zoveel invloed gehad als Lionel Messi.

Zoals je misschien wel opgemerkt hebt, heeft de Argentijnse voetballer Lionel Messi zijn haar geblondeerd. Deze wereldberoemde vleugelaanvaller van FC Barcelona heeft zo een trend gezet voor veel mannen. Na deze actie van de 29-jarige sportman hebben steeds meer mannen besloten om hun haar te gaan blonderen. Zij volgden hun voorbeeld op. Je snapt wel dat misschien wel de beste voetballer ter wereld Lionel Messi veel meer invloed heeft op mannen dan de Welshman Aaron Ramsey.

De trend is niet alleen bij voetballers geland. Naast de voetballers Aaron Ramsey en Lionel Messi heeft ook de bekende Canadese artiest Justin Bieber in het verleden zijn haar een aantal keren geblondeerd. De zanger, die elk meisjeshart sneller laat kloppen, had zo een bepaalde trend gezet voor jongens van zijn leeftijd. Aangezien Justin Bieber zoveel aandacht van meisjes krijgt, zijn tienerjongens ook overgegaan op een geblondeerd kapsel.

Justin bieber haren blonderen

Chris Brown heeft zich ook schuldig gemaakt aan een geblondeerde coupe. Dit deed hij vooral om de aandacht te trekken voor zijn nieuwe album ‘FAME’.

Een do or don’t?

Is het nou de bedoeling dat we de taboe doorbreken nadat al deze beroemde mannen hun haar hebben geblondeerd? Wat mij betreft blijft het blonderen van het haar mannen puur een eigen keuze van de man. Ik, en ik denk dat veel mannen het met mij eens zullen zijn, vind dat het blonderen van het haar van de man een ‘no go’ is. Het blonderen van haar heeft voor mij iets vrouwelijks. Toch vind ik dat iedereen zelf moet bepalen wat bij hem past. Wanneer een man zich prettig voelt bij het blonderen van zijn haar, moet hij dit vooral doen. Niemand die hem zal moeten tegenhouden.

Leave a Response